Μπουτάρης: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, όλα τα λεφτά να πέσουν στη χώρα, στο βρόντο θα πάνε»

Μπουτάρης: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, όλα τα λεφτά να πέσουν στη χώρα, στο βρόντο θα πάνε»

«Σκεφτόμαστε την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας», σημείωσε 

Μπουτάρης: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, όλα τα λεφτά να πέσουν στη χώρα, στο βρόντο θα πάνε»
Ως μια κίνηση, εντελώς αψυχολόγητη, χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπουτάρης την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των Δήμων.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση, «τολμώ να πω, δημιουργεί ένα πανικό στην αγορά. Εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή ένα αποθεματικό ταμείο γύρω στα 14 εκατομμύρια. Φαντάζομαι ότι για μισθούς δεν θα υπάρχει θέμα αλλά δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή».

Ο κ.Μπουτάρης, είπε ότι οι Δήμοι εξέδωσαν απόφαση  έντονης διαμαρτυρίας και «σκεφτόμαστε την προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Κλείσιμο
Αναφορικά με την στήριξη της κυβέρνησης, προκειμένου να βγει από την κρίση, ο Γιάννης Μπουτάρης,  μιλώντας στο Βήμα Fm, 
εμφανίστηκε κατηγορηματικός: « Ξεχνάμε το κυριότερο: Αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, όλα τα λεφτά να πέσουν στη χώρα, στο βρόντο θα πάνε».

Αναμφισβήτητα, σε μία συνέντευξη μαζί του, δεν γίνεται να παραληφθεί ερώτηση για τον Πάνο Καμμένο, στον οποίο έχει «ιδιαίτερη αδυναμία»: «Τι να πούμε για τον άνθρωπο! Δεν είναι σοβαρός... Όταν ξεκίνησε και είπε ψεκάζουμε τους ΄Έλληνες, τι να κάνω; Ή αυτά που λέει, αν φύγουμε από το ευρώ θα πάμε στο δολάριο. Τι είναι αυτά που λέει; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

Απαντώντας στην ερώτηση, αν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, είπε ξεκάθαρα, πως όχι, δεν υπάρχουν αλλά «να σας πω τι θα θελα να γίνει. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Θα συμμετείχε ο ίδιος σε αυτήν; «Θα ήμουν ένας καλός Δήμαρχος και οι καλοί Δήμοι μπορούν να στηρίξουν κυβερνήσεις.  Όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν ένα group therapy, όλοι μαζί και να πουν ποιο είναι το θέμα: Ποιος θα κάτσει στην καρέκλα;
Προσωπικά, δεν μπορώ να απλώσω τα πόδια μου πέρα από το πάπλωμά μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης