Forbes: Λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα μείνει εντός ευρώ

Forbes: Λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα μείνει εντός ευρώ

Την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν στην ουσία όλοι: Η ΕΚΤ, τα μέλη της ευρωζώνης, οι πολίτες της χώρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Tim Worstall

Forbes: Λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει ότι η Ελλάδα θα μείνει εντός ευρώ
«Ήταν τεράστιο λάθος του Ντράγκι να προεξοφλήσει χθες Σάββατο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ έτσι κι αλλιώς» υποστηρίζει το Forbes, που ασκεί έντονη κριτική στον προεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη διάψευσή του, πως ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα να φύγει απο το ευρώ. Αντιθέτως, αναφέρει ότι θα έπρεπε να δηλώσει πως «η Ελλάδα θα παραμένει στην Ευρωζώνη εφόσον και μόνο η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με τους Εταίρους τότε και μόνο τότε θα παραμείνει στο Ευρώ».

Η κριτική του άρθρου εστιάζεται στην τακτική και όχι στην ουσία, καθώς ο Tim Worstall παραδέχεται ότι την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν στην ουσία όλοι: Η ΕΚΤ, τα μέλη της ευρωζώνης, οι πολίτες της χώρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήλωση - λάθος του Ντράγκι δίνει καθαρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα αξίζει μια νέα συμφωνία για το χρέος» τονίζει ο αρθρογράφος.

Κλείσιμο
Οπως εξηγεί, οι Ελληνες επιμένουν να θέλουν να διαπραγματευτούν υπό τους δικούς τους όρους, κι όχι αυτών των κρατών της Ευρωζώνης που θέλουν να τους επιβληθούν, γιατί κατά βάθος επικρατεί η αίσθηση οτι όλοι επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

«Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ ήταν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό λάθος» καταλήγει ο Worstall αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί οτι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ ίσως να μην έκανε από αφέλεια αυτή τη δήλωση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης