Σταύρος Θεοδωράκης: Ερχονται έκτακτοι φόροι στα «συνήθη υποζύγια»

Σταύρος Θεοδωράκης: Ερχονται έκτακτοι φόροι στα «συνήθη υποζύγια»

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχήματος, τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης: Ερχονται έκτακτοι φόροι στα «συνήθη υποζύγια»
«Πολύ πιθανή» θεωρεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την επιβολή έκτακτης φορολογίας στα «συνήθη υποζύγια» τον Μάιο, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις. 

«Φοβάμαι ότι το Μάιο θα επανέλθουμε στην παλιά καλή συνταγή του Σαμαρά και του Βενιζέλου, που θα λέει “άντε να βάλουμε άλλο ένα φόρο, που θα τον ονομάσουμε φόρο ανθρωπιστικής κρίσης” – ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ωραίους τίτλους- και θα επιβαρύνει αυτούς που ήδη πληρώνουν. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα διαφορετικά και θα πάει στο συνηθισμένο υποζύγιο. Υπάρχουν όμως λύσεις. Θα μπορούσαμε, ας πούμε, να βάλουμε ένα φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές. Ούτε αυτό δεν κάνουν» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κύριος Θεοδωράκης επισημαίνει τον κίνδυνο μπροστά στο ενδεχόμενο «ατύχημα» για τη χώρα: «Δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας θέλει να φύγουμε από το ευρώ. Αλλά υπάρχουν υπουργοί που λένε ότι εμείς κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε με την Ευρώπη και πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικά σενάρια. Δεν έχει η χώρα εναλλακτικά σενάρια εκτός Ευρώπης. Το σενάριο των Ρώσων και Κινέζων χρηματοδοτών είναι αστείο».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης