Θρίλερ με τις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα

Θρίλερ με τις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα

Τα ποσοστά του Έρογλου μετά βίας ξεπερνούν το 30% - Αξιοσημείωτη δυναμική δείχνει τις τελευταίες ημέρες η υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μπορεί να ελπίζει και για νίκη στον δεύτερο γύρο

Θρίλερ με τις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα
Παρά το γεγονός ότι ο Ντερβίς Έρογλου εξακολουθεί να προηγείται στα προγνωστικά του πρώτου γύρου για τις αυριανές λεγόμενες «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα, τα ποσοστά του φαίνεται πως ξεπερνούν μετά βίας το 30%, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα δυσκολεύεται να αυξήσει το έρεισμα της «προέδρους της Βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ. 

Αξιοσημείωτη δυναμική δείχνει τις τελευταίες ημέρες η υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος μπορεί να ελπίζει και για νίκη στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενδείξεις αλλά και μετρήσεις. Σφυγμομέτρηση που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη έδειξε ότι ο κ. Έρογλου αποκαθηλώθηκε από το 35%-37% και κύλησε στο 30%-32% δίνοντας ώθηση στα ποσοστά των Όζερσαϊ και Ακιντζί. Ο μεν πρώτος φέρεται να κλειδώνει πλέον σε ποσοστό πέριξ ή και πάνω από το 10%, ο δε δεύτερος πέρασε το φράγμα του 25% αγγίζοντας το 28% και βάζοντας ισχυρές παρακαταθήκες για τον δεύτερο γύρο.
 

Κλείσιμο
Αισιοδοξία Σιμπέρ

“Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί”, “Η Σιμπέρ στο σαράϊ” και “Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη” ήταν τα κύρια συνθήματα που ακούστηκαν χθες βράδυ στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Σιμπέλ Σιμπέρ, η οποία τόνισε πως θα γράψουν ιστορία γιατί “έχουμε ενέργεια. Αυτές οι εκλογές είναι μεταξύ της απαρχαιωμένης νοοτροπίας και της νέας αντίληψης, του παλιού και του νέου”.

Η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος σημείωσε πως σε αυτές τις “εκλογές” το “εγώ” ήταν ψηλά και αυτές οι “εκλογές” είναι μεταξύ αυτών που λένε “εγώ ξέρω το καλύτερο” και του ομαδικού πνεύματος.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ο οποίος τόνισε ότι “ήρθε πλέον ο καιρός να πετάξουμε στο καλάθι της ιστορίας τη νοοτροπία ότι η μη λύση είναι λύση”.
 

Έρογλου: «Θα είναι η τελευταία μου θητεία»

Είμαι η δική σας φωνή, η φωνή του “λαού” μου, στο τραπέζι υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του “λαού” μου και έτσι θα συνεχίσω, ανέφερε στην ομιλία του χθες βράδυ στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωσή του στην πλατεία Σαραγιού στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ντερβίς Έρογλου.

«Θα είναι η τελευταία μου θητεία» υποσχέθηκε ο Έρογλου λέγοντας πως θα προσπαθήσει για λύση του Κυπριακού. «Αλλά αυτό» είπε ο κ. Έρογλου «θα το κάνουμε βάζοντας ένα χρονικό όριο. Εδώ και 40 χρόνια δεν υπήρξε συμφωνία. Όλα τα κείμενα συμφωνιών τα απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι. Το μέλλον του λαού μου δεν θα το κάνω όμηρο στα λόγια που θα πουν οι Ελληνοκύπριοι. `Η θα το λύσουμε ή θα το λύσουμε’».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης