Κρίσιμη συνεδρίαση στην Κυπριακή Βουλή για τις τράπεζες

Κρίσιμη συνεδρίαση στην Κυπριακή Βουλή για τις τράπεζες

Αγωνιά η κυβέρνηση για το εάν θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για το «πλαίσιο αφερεγγυότητας»

Κρίσιμη συνεδρίαση στην Κυπριακή Βουλή για τις τράπεζες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρία της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το «πλαίσιο αφερεγγυότητας».

Προς την πλευρά του ΕΥΡΩΚΟ (Ευρωπαϊκού Κόμματος) και του μοναδικού βουλευτή Δημήτρη Συλλούρη πέφτει όλο το βάρος ώστε στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής να εξασφαλιστεί η μία ψήφος που υπολείπεται για να υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. 

Το χθεσινό έντονο παρασκήνιο, με επίκεντρο το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ, δεν καρποφόρησε καθώς δεν επετεύχθη αλλαγή στάσης. Το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις επήλθε τόσο λόγω των αντιρρήσεων της ΕΔΕΚ στις λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου όσο και λόγω της χρονικής στιγμής που επελέγη να δοθεί κατηγορητήριο για να εμφανιστεί στο Κακουργιοδικείο ο βουλευτής του κόμματος Φειδίας Σαρίκας, για χρηματισμό την περίοδο που ήταν δήμαρχος Πάφου. 

Κλείσιμο
Μετά τη ματαίωση της ψηφοφορίας στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, ο Δημήτρης Συλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ έκανε αλλαγές στην τροπολογία που είχε καταθέσει δημιουργώντας συνθήκες πιθανής υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου. 

Η κόκκινη γραμμή του κ. Συλλούρη προέβλεπε διαγραφή της οφειλής δανείου εφόσον ο πιστωτής πωλήσει το υποθηκευμένο σε τιμή κάτω του 80% της αρχικής εκτίμησης της αγοραίας αξίας. Η νέα θέση ρίχνει το πλαφόν του 80% στο 70%.


Αγωνιά η κυβέρνηση
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, είπε, αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια για να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση. Έχουμε τη βεβαιότητα, πρόσθεσε, ότι η Βουλή θα ανταποκριθεί θετικά.

Κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ότι εάν δεν ψηφιστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας, θα υπάρξει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν επρόκειτο για προειδοποίηση, αλλά αποτύπωση των γεγονότων που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης