Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου

Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου

«Πατριωτικός σκοπός» να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη είπε ο πρώην πρωθυπουργός - Δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει όποιον υπηρετεί αυτόν τον σκοπό

Πράσινη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις και ευρώ συζήτησαν Τσίπρας-Παπανδρέου
Η πράσινη ανάπτυξη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ αποτέλεσε την ατζέντα της συζήτησης που είχαν για περισσότερες από δύο ώρες Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πατριωτικό σκοπό» να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σημαντική κατάκτηση την «ισχυρή θέση στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» για την οποία τόνισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί».

Η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, περιστραφήκε γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την ΕΕ και διεθνώς προσθέτοντας ότι «οι θέσεις οι προσωπικές μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα που ζούμε»

Κλείσιμο
Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα θέλαμε και μια διαφορετική Ευρώπη μια προοδευτική, της ανάπτυξης με περισσότερη δημοκρατία με αλληλεγγύη και βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Όμως βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της ευρώπης και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

«Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση, που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε στη διάθεση οποιουδήποτε προσπαθεί να παραμείνει όρθια η χώρα χωρίς εξαρτήσεις.

Τι λέει η κυβέρνηση για τη συνάντηση
Από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην πρωθυπουργό διεξήχθη σε καλό κλίμα.

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Α. Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση» προστίθεται σχετικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης