Reuters: Ηθική υποστήριξη αλλά καμία οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία στην Ελλάδα

Reuters: Ηθική υποστήριξη αλλά καμία οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πούτιν άφησε την Αθήνα να τα βγάλει πέρα ​​μόνη της

Reuters: Ηθική υποστήριξη αλλά καμία οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία στην Ελλάδα
Στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία και στη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βαλντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται σε δημοσίευμά του την Τετάρτη και το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ηθική υποστήριξη και μακροχρόνια συνεργασία, αλλά καμία οικονομική ενίσχυση, αφήνοντας την Αθήνα να τα βγάλει πέρα ​​μόνη της.

Σύμφωνα με το Reuters, η διαμάχη μεταξύ της αριστερής Ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη και τους πιστωτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενισχύει τον κίνδυνο να τελειώσουν τα χρήματα για την Ελλάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκτός κι αν επιτευχθεί μια νέα μεταρρυθμιστική συμφωνία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν υπέβαλε κανένα αιτήματα για βοήθεια. 

Κλείσιμο
«Συζητήσαμε για πιθανή συνεργασία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάπτυξης μεγάλων ενεργειακών έργων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ότι η Ελλάδα «δεν είναι ζητιάνος που γυρνά  στις χώρες ζητώντας τους να επιλύσουν τα οικονομικά της προβλήματα, μια οικονομική κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, το Reuters αναφέρει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα προκάλεσε ανησυχία μεταξύ ορισμένων εταίρων της ΕΕ και πως, ως επί το πλείστον, ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την κοινή γραμμή της Ευρώπης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης