Θύελλα στη Βουλή και τα ΜΜΕ για τη «χρυσή» παραγγελία των 500 εκατ.

Θύελλα στη Βουλή και τα ΜΜΕ για τη «χρυσή» παραγγελία των 500 εκατ.

Εντονες αντιδράσεις από αντιπολίτευση - Καμμένος: Τα υπογράψαμε για να μην κάνει η Τουρκία έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο - Τα Νέα: Σκανδαλάρα, Ησυχος και Τόσκας είχαν διαφωνήσει - Τι απαντά ο αναπληρωτής και ο υφυπουργός Άμυνας - Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το θέμα

Θύελλα στη Βουλή και τα ΜΜΕ για τη «χρυσή» παραγγελία των 500 εκατ.
Θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σύστημα και στον Τύπο προκάλεσε η αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκατ.δολαρίων που ενέκρινε εν κρυπτώ το ΚΥΣΕΑ με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και υλοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκταμιεύοντας προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων.

Σχεδόν το σύνολο τον κομμάτων της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση, τόσο για την ουσία της απόφασης, όσο και γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή για το θέμα. Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την βουλευτή Ραχήλ Μακρή και τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο.
 
 
Αντιδράσεις κομμάτων
Στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για την «εξεταστική των μνημονίων» έφερε το Ποτάμι δια στόματος Σταύρου Θεοδωράκη την αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος" με την απευθείας ανάθεση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών, με σκοπό την ανθυποβρυχιακή άμυνα της χώρας. 
Κλείσιμο

Ο Σ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε απευθυνομενος στην κυβέρνηση πως «δώσατε 200 εκατ. για την ανθρωπιστική κρίση και 500 εκατ. για τα εξοπλιστικά», υπογραμμίζοντας πως αυτό έγινε εν κρυπτώ χωρίς να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο, αλλά ούτε και αυτοί οι βουλευτές της πλειοψηφίας.

Εφαρμόσατε - είπε ο κ. Θεοδωράκης - τη συμφωνία όπως λέτε της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία όμως κατηγορείτε. 

Aιχμηρή αναφορά πραγματοποίησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να κάνει ρυθμιστή της ΗΠΑ».

Tο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει:

«​Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα οργανισμών και προγραμμάτων, όπως του ΟΑΕΔ, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κ.ά., που όφειλαν να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κι αντιθέτως κατευθύνονται στην αποπληρωμή των δόσεων του μνημονίου, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η απόφασή της να αναθέσει απευθείας σε εταιρεία των ΗΠΑ τον εκσυγχρονισμό πέντε πολεμικών αεροσκαφών, την οποία ο λαός θα πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια». 

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα non paper της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των πέντε αεροσκαφών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου υπερασπίζεται με σειρά σημειωμάτων την απόφαση της να αναθέσει απευθείας και ταχύτατα στην αμερικανική εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν τον εκσυγχρονισμό πέντε παλιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ηλικίας 35 ετών, με προϋπολογισμό 500 εκατ. δολ.

Επικαλείται προς το σκοπό αυτό, στρατιωτικά μεν, την ανάγκη επιτήρησης του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου, αναπτυξιακά δε, την ανάγκη να υπάρχει αντικείμενο για τη λειτουργία της ΕΑΒ.

Γιατί όμως η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής, χωρίς δηλαδή να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία;

Υπό συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας που επικαλείται συνεχώς η κυβέρνηση πώς δικαιολογείται να διαθέτεις 500 εκατ. δολ. για εκσυγχρονισμό παλιών ελικοφόρων αεροσκαφών επιτήρησης;

Δεν υπήρχαν λύσεις άμεσης εφαρμογής για την επιτήρηση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου με τη διακλαδική συνεργασία Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας;

Θυμούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες τι έλεγαν για τέτοια θέματα μέχρι τις εκλογές;

Η κυβέρνηση που επικαλείται το επιχείρημα ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας είναι κρίσιμα για την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου, αντιλαμβάνεται μήπως αναδρομικά ότι τα υποβρύχια είναι - σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου - πολύ πιο κρίσιμα όχι μόνο για την επιτήρηση, αλλά και για την αποτελεσματική υπεράσπιση του χώρου αυτού;

Η κυβέρνηση που επικαλείται ότι είναι κρίσιμο να υπάρχουν προγράμματα του ΠΝ για να έχει δουλειά η ΕΑΒ ( που τροφοδοτείται κυρίως από την ΠΑ), αντιλαμβάνεται μήπως αναδρομικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν προγράμματα του ΠΝ που δίνουν δουλειά στα ναυπηγεία ;

Συνειδητοποιεί ο κ. Τσίπρας ότι το ποσό των 500 εκατ. δολ. που η κυβέρνηση του διέθεσε για τον εκσυγχρονισμό απλών αεροσκαφών επιτήρησης ( χωρίς δηλαδή οπλικά συστήματα ) ηλικίας 25 ετών, είναι μεγαλύτερο από το πόσο που απαιτήθηκε για να αντικατασταθεί ο εκσυγχρονισμός παλιών υποβρυχίων με την κατασκευή ολοκαίνουργιων με πλήρη οπλικά συστήματα;

Τους θυμίζουν τίποτα τα ερωτήματα αυτά; Κάποια από τις εύκολες και χυδαίες συκοφαντίες τους;». 
 
Αντιδράσεις υπήρξαν, πάντως, και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως από τη Ραχήλ Μακρή και τον Κώστα Χρυσόγονο.

«Δεν είναι δυνατόν όταν οι πολίτες πεινούν και άνθρωποι βιώνουν την ακραία φτώχεια να φορολογούνται για άχρηστους εξοπλισμούς που πραγματοποιούνται από ανίκανους να ελέγξουν την αναγκαιότητά τους και να υπάρχει μεγάλος βαθμός διαπλοκής, όπως μας είπε ο αρμόδιος υπουργός» επισήμανε μιλώντας από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. 

Την ανάγκη περαιτέρω εξηγήσεων από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με το γιατί είναι κατεπείγουσα αυτή η δαπάνη ανακατασκευής των πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Πρέπει να γίνει συζήτηση στη Βουλή, τόνισε, ώστε να εξηγήσουν αναλυτικά πού είναι το κατεπείγον του θέματος, γιατί, όπως ανέφερε, εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί πρέπει αυτή η κίνηση να θεωρείται πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. 
Bild: Η Ελλάδα λέει πως δεν έχει λεφτά αλλά δίνει 500 εκατ. για πολεμικά αεροπλάνα!
Το θέμα κατέχει σήμερα περίοπτη θέση στη γερμανική εφημερίδα «Bild» η οποία γράφει ότι ενώ η Ελλάδα λέει ότι δεν έχει λεφτά, δίνει 500 εκατ. για να επισκευάσει πολεμικά αεροπλάνα! Και συνεχίζει: «Προσπαθούν να αποφύγουν τη χρεοκοπία, αλλά όπως φαίνεται για εξοπλιστικά deal, λεφτά υπάρχουν... Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα κάνει μία αποκάλυψη-φωτιά: ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας στις 15 Μαρτίου έδωσαν εκατομμύρια για να επισκευάσουν στα επόμενα χρόνια πολεμικά αεροπλάνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για 500 εκατ. ευρώ προς την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και μάλιστα ήδη έχει σταλεί προκαταβολή 47 εκατομμυρίων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχουν εξοργιστεί». Διαβάστε περισσότερα
 
 
Τι απαντά ο Πάνος Καμμένος 
Εν των μεταξύ ο Πάνος Καμμένος έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή « Ενικός» στο Star. 
«Επειδή το πρόγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ο Δένδιας (σσ αναφέρεται στον τέως υπουργό Άμυνας) ζήτησε από τους Αμερικανούς τρίμηνη επέκταση του συμβολαίου» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Έληγε και έπρεπε ή να το αρνηθώ ή να το υπογράψω».

«Εμείς λοιπόν το υπογράψαμε και δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε τουρκικά αεροσκάφη να κάνουν έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο» συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο κ. Καμμένος προσπαθώντας να υπεραμυνθεί των χειρισμών του ιδίου και των κυβερνητικών εταίρων των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «στο παρελθόν επιλέγαμε τα εξοπλιστικά ανάλογα με τους αντιπροσώπους. Τα Γενικά Επιτελεία προτείνουν τους εξοπλισμούς που θέλουνε και αυτά γίνονται απ' τη Βουλή». 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για την αναβάθμιση των οποίων η κυβέρνηση θα δαπανήσει 500 εκατ.ευρώ σε μια συγκυρία που τα διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς, ο υπουργός Αμυνας παραδέχθηκε για τα P-3 ότι «τα αεροπλάνα αυτά πράγματι είναι παλιά» αλλά υποστήριξε ότι «εκπληρώνουν και μια ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση».

Ο κ. Καμμένος είπε πως η σύμβαση που τελικώς υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που ανέθεσε τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών στους Αμερικανούς «έχει περάσει από δυο ΚΥΣΕΑ. Το ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014 εγκρίνει το πρόγραμμα με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες καταβολές και τις υπογραφές μεταξύ άλλων των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη και Κυρ. Μητσοτάκη». 

«Είναι ακριβώς τα ίδια ποσά» ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «η προμήθεια θα κατέβει κάτω απ' τα 300 εκατ. (χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο νόμισμα αναφέρεται)» τονίζοντας ότι «θα έχει δουλειά η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) για επτά χρόνια». 

«Πείραξε τους εμπόρους όπλων γιατί δεν υπάρχει μίζα, δεν γίνεται με απ' ευθείας ανάθεση γίνεται με διακρατική συμφωνία» ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος. 

Μετά την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση επειδή δεν ενημερώθηκε η Βουλή ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «η Ολομέλεια θα ενημερωθεί μεν αλλά την εισήγηση στην επιτροπή Εξοπλισμών την έκανε η ΝΔ» υπαινισσόμενος εμμέσως ότι η προμήθεια των 500 εκατ. που μετά την εκταμίευση της προκαταβολής από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πλέον ενεργοποιηθεί δεν θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή. 

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις που είχε εκφράσει προεκλογικά για την προμήθεια ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ο κ. Καμμένος είπε: «Είχε ο κ. Δρίτσας τις επιφυλάξεις του αλλά του εξήγησα και κατάλαβε». 

«Υπάρχουν κι άλλα τα οποία αφορούν εθνικά συμφέροντα και μπορείς να τα πεις σε μια κλειστή υπουργική σύσκεψη» πρόσθεσε γενικόλογα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια που θα κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ.δολάρια.
Τα Νέα: Σκανδαλάρα!
Με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα «ΤΑ ΝΕΑ» να αναφέρονται στην αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακή για τον εκσυγχρονισμό 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ύψους 500 εκατ.δολαρίων που ενέκρινε εν κρυπτώ το ΚΥΣΕΑ με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και υλοποίησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκταμιεύοντας προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων.

«Ζωηρές διαφωνίες στο "Πεντάγωνο" για τις ιπτάμενες σακαράκες» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται: Δέκα χρόνια έχουν να πετάξουν τα υπό αναβάθμιση αεροσκάφη του Ναυτικού - ενώ διαφωνίες για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ εξέφρασαν οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος χρησιμοποιεί τη λέξη «ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ» για το άρθρο του εξηγώντας την επιλογή της χρήσης των κεφαλαίων ως εξής: αναγκαία τα κεφαλαία - τι άλλο να κάνω για να τονίσω το μέγεθος αυτού του σκανδάλου της "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνησης;

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση


Στο άρθρο γίνεται ειρωνική αναφορά στο «ντουέτο των μεγάλων, όπως αποδεικνύεται, επιτυχιών "Τσίπρας-Καμμένος» ενώ για τα αεροσκάφη ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό «σαπάκια» τα οποία είναι παροπλισμένα στο «νεκροταφείο» αεροπλάνων του αεροδρομίου Ελευσίνας.

Κατά το άρθρο «αγνοήθηκαν παντελώς τα αρμόδια όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων για τους εξοπλισμούς: ούτε το Πολεμικό Ναυτικό ούτε η Διεύθυνση Εξοπλισμών εισηγήθηκαν την αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων και ουσιαστικά εν αχρηστία αεροπλάνων» για να προστεθεί στη συνέχεια η παρατήρηση ότι «η αναβάθμιση των ύψους 500 εκατ. αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας ΔΕΝ ήταν μια προτεραιότητα για το Πολεμικό Ναυτικό!».

Σύμφωνα με το άρθρο «το 2010 όταν καταρτίστηκε το 15ετες (2010-2025) Ενιαίο Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών η συγκεκριμένη αναβάθμιση είχε λάβει τον αριθμό 11 στον σχετικό πίνακα προτεραιοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού!».

«Ακόμη όμως και αν δεχόταν κανείς ότι είναι υψήστης προτεραιότητας για την αμυντική θωράκιση της χώρας η αναβάθμιση των αεροπλάνων ναυτικής συνβεργασίας, υπάρχουν διαβεβαιώσεις «ειδικών» (επικοινώνησα με δύο χθες...) οι οποίοι δηλώνουν ότι το πλέγμα των ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν εγκατασθεί σε επίκαρια σημεία της χώρας αντικαθιστούν πλήρως και άνευ ουδενός προβλήματος το "έργο" που θα εξυπηρετούσε η αναβάθμιση των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας» συνεχίζει το άρθρο.

«Υπάρχει ένα σενάριο που διακινείται και το οποίο θέλει την ανάθεση της "δουλίτσας" των 500 εκατ. δολαρίων στη Lockheed Martin ως το "κλειδί" για τη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που είχαν διαταραχθεί εξαιτίας μια σειράς δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών (και του Π. Καμμένου) για το Μεταναστευτικό και την απειλή ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα να γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές» γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Αναφέρεται, όμως, και σε ένα δεύτερο σενάριο «που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στις επίμονες πιέσεις των εδώ αντιπροσώπων της Lockheed Martin οι οποίοι υποσχέθηκαν πλην όλων των άλλών (...) και την εξασφάλιση της στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα στην κρίσμιη φάση των διαπραγματεύσεων των Βρυξελλώ. Λέγεται, μάλιστα, πως στο πακέτο των υποσχέσεων συμπεριλαμβανόταν επίσης και πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο».

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ διατείνονται επίσης ότι οι δύο υφιστάμενοι του Π. Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Ήσυχος και ο υφυπουργός Ν. Τόσκας είχαν διαφωνήσει κάθετα με την απόφαση της κυβέρνησης τόσο να προωθήσει την "αναβάθμιση" όσο και να δοθεί και η προκαταβολή των 45 εκατ. Και πως είχαν προειδοποήσει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου».
Ήσυχος-Τόσκας: Σενάρια φαντασίας ότι διαφωνούμε με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών κόστους 500 εκατ.δολαρίων
Σενάρια φαντασίας χαρακτηρίζουν ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός Άμυνας κύριοι Κώστας Ήσυχος και Νίκος Τόσκας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες διαφωνούν με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ με υπογραφές των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου και θα κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ.δολάρια.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας:

Τα κέντρα υπονόμευσης της κυβέρνησης διαρρέουν, μέσω δημοσιευμάτων,  νέα σενάρια φαντασίας περί τριβών και αντιθέσεων στην κυβέρνηση, τη φορά αυτή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η υπογραφή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (και της  προηγούμενης κυβέρνησης) για τον  εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Στο  συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Ήσυχο και τον Υφυπουργό Νίκο Τόσκα ως «διαφωνούντες» με την παραπάνω απόφαση.

Δεν πρόκειται παρά  για μια ακόμα κατασκευή, της οποίας στόχος είναι η παροχή «καλών υπηρεσιών» σε έτσι και αλλιώς γνωστά από πριν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ας μην βαυκαλίζονται με το γεγονός ότι αυτά, τα δικά τους «όνειρα θερινής νυκτός» θα γίνουν ευρέως πιστευτά. 


Μάρδας: Δεν ενέκρινα εγώ την εκταμίευση της προκαταβολής για τα πολεμικά αεροπλάνα
«Δεν θέλω να σχολιάζω αρμοδιότητες άλλων υπουργών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σχετικά με τις εκταμιεύσεις για την επισκευή των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας. «Εγώ είμαι υπεύθυνος για το Ταμείο του κράτους, κάποια χρήματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έχει, είναι από τον προϋπολογισμό του, το πώς θα τα διαχειριστεί είναι μια υπόθεση που μπορεί να τη συζητήσετε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αυτά τα χρήματα το υπ. Εθνικής Άμυνας τα βρήκε από κάποιους δικούς του λογαριασμούς και όχι από τον προϋπολογισμό τον οποίο έχουμε, τα έχουνε αυτά τα χρήματα ως εκ τούτου τα διαχειρίζεται με τον τρόπο που θέλει» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Καθημερινή: Η εξυπνάδα των βλημάτων
Με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το ΘΕΜΑ καταπιάνεται ο Στέφανος Κασιμάτης στη στήλη του, στο σημερινό φύλλο της Καθημερινής.

«Όταν επί δύο εβδομάδες τουλάχιστον συζητούμε αν και από πού θα βρει τα λεφτά η κυβέρνηση για να πληρώσει το ΔΝΤ, το γεγονός ότι, ταυτοχρόνως, προχωρεί σε μια εξοπλιστική δαπάνη των 500 εκατομμυρίων και καταβάλει τα 45 από αυτά είναι θέμα-δεν είναι;» γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης και συνεχίζει: «Πολύ περισσότερο, δε, όταν η εκτέλεση της δαπάνης (υπερδιπλάσια του πακέτου της ανθρωπιστικής κρίσης να θυμίσω...) περίμενε εδώ και έξι χρόνια».

«Λογικό είναι να χρειάζεται μια απάντηση» καταλήγει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης