Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

Δεν επήλθε συμβιβασμός καθώς η κυρία Δούρου ζήτησε από τον πρώην υπουργό να της ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε - Η περιφερειάρχης Αττικής ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του

Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη
Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό διότι, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει η κυρία Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ) για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και ενώ στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα, η αγωγή της κυρίας Δούρου κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος πριν από περίπου δυο χρόνια καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Ο πρώην υπουργός τής ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».

Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέφερε καρπούς, παρά το γεγονός ότι οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Δούρου τόνισε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της και ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.

Από την πλευρά της ενάγουσας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.
Κλείσιμο

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;
Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
Ο κ. Παπαγιαννίδης αποσαφήνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην, όμως, «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».


Ντοκουμέντα
Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;
Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ' εμε δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας επανέλαβε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και πως «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια...».


Δούρου: Έστειλα βιογραφικό
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης