Σκουρλέτης: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε... λυπάμαι

Σκουρλέτης: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε... λυπάμαι

«Θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (...) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας

Σκουρλέτης: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε... λυπάμαι
Αίσθηση προκαλεί δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη σε γερμανική εφημερίδα o οποίος αναφέρει ότι η Αθήνα θέλει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσει αν την πετάξουν εκτός και ετοιμάζει plan B, με φόντο την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας.

Η Die Zeit, σύμφωνα με τη Deutsche Welle - φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα'».

Όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (...) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε». Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία, εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Κλείσιμο
Η προσέγγιση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Μόσχα σχολιάζεται και από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γερμανός αρθρογράφος κάνει λόγο για «φλερτ με τη Μόσχα», εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ρισκάρει να απομονωθεί πλήρως εντός της ΕΕ». Ο Γερμανός σχολιαστής θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τύχει θερμής υποδοχής στο Κρεμλίνο αφού όπως υπογραμμίζει, «η Ρωσία έχει οικονομικές φιλοδοξίες στην Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης