ΠΑΣΟΚ: Tι θα κάνουν οι «μηδίσαντες πρώην σύντροφοι» με την εξεταστική;

ΠΑΣΟΚ: Tι θα κάνουν οι «μηδίσαντες πρώην σύντροφοι» με την εξεταστική;

Ανοικτή επιστολή Κεγκέρογλου

ΠΑΣΟΚ: Tι θα κάνουν οι «μηδίσαντες πρώην σύντροφοι» με την εξεταστική;
Τα μνημονιακά νομοσχέδια, τα μεσοπρόθεσμα και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν ψηφίσει υπενθυμίζει ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στους «μηδίσαντες» όπως τους χαρακτηρίζει πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Με αφορμή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατατέθηκε στην Βουλή και την οποία υπογράφουν και οι εν λόγω βουλευτές ο κ. Κεγκέρογλου αναρωτιέται εάν ζητούν να ερευνηθούν και οι ίδιοι.  Ο βουλευτής αναφέρει ότι ο «κ. Κουρουμπλής ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και 33 μνημονιακούς νόμους. Η κυρία Τζάγκρη: όλα τα μνημόνια και όλα τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους… Ο κ Μιχελογιαννάκης: το Μεσοπρόθεσμο και 36 μνημονιακούς νόμους. Ο κ. Παραστατίδης: το πρώτο Μνημόνιο, όλα τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους».
 
Παράλληλα τους υπενθυμίζει πως ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2009-2010 μιλούσαν για τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση και τους ρωτά γιατί σήμερα «τα κάνετε γαργάρα; Πότε λέγατε αλήθεια;  Τότε ή τώρα;».

Κλείσιμο
Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του κ. Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

Ανοικτή επιστολή προς τους μηδίσαντες πρώην   
συντρόφους και σήμερα Βουλευτές του Συριζα

 
 
1)  κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
                             
2)  κ. Τζάγκρη Θεοδώρα
                                     
3)  κ. Μιχελογιαννάκη Ιωάννη
                                       
4)  κ. Παραστατίδη Θεόδωρο

Αγαπητοί σύντροφοι μηδίσαντες,

Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η συνυπογραφή από εσάς, της πρότασης για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής ΜΟΝΟ για το διάστημα του 2010-2011.
Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν λόγο, δικαιολογούνται. Δεν θέλουν να εξεταστεί η περίοδος πριν το 2009 γιατί ήταν συμμέτοχοι στο μεγάλο έγκλημα.
Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κουκουλώσει τους πρωταίτιους της κρίσης του 2009, στο πλαίσιο  συνεργασίας με κομμάτι της Δεξιάς, που πρόσφατα οδήγησε και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΕΣΕΙΣ που:
1ον Έχετε ψηφίσει και μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και μνημονιακούς νόμους, κάνετε πρόταση μομφής στον εαυτό σας;
Υπενθυμίζω ότι ο κ Κουρουπλής ψήφισε: το πρώτο μνημόνιο και 33 μνηνμονιακούς νόμους.
 Η κ. Τζάγκρη: ΟΛΑ τα μνημόνια και ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους, η οποία μάλιστα εξαπέλυε και μύδρους προς αυτούς που είχαν προβληματισμούς ή δεν ψήφιζαν  άρθρα των μνημονίων .
Ο κ Μιχελογιαννάκης: ΤΟ Μεσοπρόθεσμο και 36 μνηνμονιακούς νόμους.
Ο κ Παραστατίδης: το πρώτο Μνημόνιο, ΟΛΑ τα μεσοπρόθεσμα και 88 καθαρά μνημονιακούς νόμους.
         
2ον Όλα όσα λέγατε, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ως πολιτικά πρόσωπα και Βουλευτές το 2009-2010 για τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση, τα κάνετε γαργάρα σήμερα; Πότε λέγατε αλήθεια;  ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ;
Ξεκαθαρίζω ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε την εξεταστική για να ακουστεί η αλήθεια και για τα αίτια της κρίσης του 2009-2010 αλλά και για τα εμπόδια που μπήκαν στην συνέχεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως από αυτούς που ήταν συμμέτοχοι στην πρόκλησή της. Έτσι το χρονικό διάστημα διερεύνησης πρέπει να είναι από την ένταξη στο ΕΥΡΩ και μετά και να παραμείνει ανοιχτή και για να ελέγξει γιατί δεν βγαίνουμε από το Μνημόνιο αλλά και γιατί πάμε σε 3ο Μνημόνιο.

Κλείνοντας σας προκαλώ και σας προσκαλώ να τοποθετηθείτε ξεκάθαρα για το αντικείμενο της εξεταστικής και το διάστημα που πρέπει να διερευνηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης