Δείπνο Βενιζέλου σε βουλευτές για τη γιορτή του

Δείπνο Βενιζέλου σε βουλευτές για τη γιορτή του

Η βραδιά κύλησε σε χαλαρό κλίμα και αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεδρίαση της Βουλής τη Δευτέρα, ενώ θερμά ήταν τα σχόλια για τις παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου

Δείπνο Βενιζέλου σε βουλευτές για τη γιορτή του
Δείπνο σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε χθες το βράδυ στο Πάρκο Ελευθερίας -με αφορμή την ονομαστική του γιορτή την περασμένη εβδομάδα- ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βραδιά κύλησε σε χαλαρό κλίμα και αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεδρίαση της Βουλής τη Δευτέρα, ενώ θερμά ήταν τα σχόλια για τις παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου.

Όπως αναφέρουν παριστάμενοι στο γεύμα, το βράδυ εκείνο συζητήθηκε «το ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο το οποίο μάλιστα δεν θα γίνει για να πάρει η χώρα επιπλέον χρήματα, αλλά για να μπορέσει να πάρει αυτά που υπολείπονται από το παλαιό δάνειο, δηλαδή νέα μέτρα για παλαιότερες οικονομικές συμφωνίες -αποτέλεσμα της πολύ κακής διαχείρισης των διαπραγματεύσεων».

Επιπλέον, συζητήθηκε αρκετά και το θέμα της εξεταστικής για το Μνημόνιο. Όπως ειπώθηκε, στο πλαίσιο του χαλαρού κλίματος, «η εξεταστική αυτή θα αποτελέσει το ιδανικό φόρουμ για την αποκατάσταση του έργου του ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη της καταστροφικής για τη χώρα αντιπολίτευσης που έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ». 

Κλείσιμο


Επίσης, συζητήθηκε ότι θα πρέπει να κληθούν στην εξεταστική άνθρωποι που βρίσκονται «πολύ κοντά στον πρωθυπουργό», όπως η Λούκα Κατσέλη, η Έλενα Παναρίτη και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Είπαν, δε, ότι θα πρέπει να κληθούν και διεθνείς αξιωματούχοι που διαδραμάτισαν ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους αντίστοιχους θεσμούς, όπως οι κ.κ. Τρισέ, Γιούνκερ, Ρεν, Ντράγκι, Νταλάρα. 

Τέλος, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν πως η εξεταστική για το μνημόνιο είναι μια «παγίδα», στην οποία θα πέσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για τους παρακάτω λόγους: 

-Πρώτον, πώς είναι δυνατόν να ζητάει εξεταστική για το δεύτερο μνημόνιο για το οποίο έχει ζητήσει και έχει λάβει παράταση με υπογραφή Βαρουφάκη.  

-Δεύτερον, στενοί τωρινοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το πρώτο μνημόνιο.

-Τρίτον, η επιτροπή θα αποτελέσει χρήσιμο φόρουμ για την ανάδειξη της ευθύνης  της νέας κυβέρνησης για την υπαγωγή της χώρας σε τρίτο μνημόνιο.      

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης