Αναστασιάδης: Θετική η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός», αλλά μένουν και άλλα να γίνουν

Αναστασιάδης: Θετική η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός», αλλά μένουν και άλλα να γίνουν

Είπε ότι εκείνο το οποίο απομένει είναι να μην ανανεωθεί η NAVTEX και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αναστασιάδης: Θετική η αποχώρηση του «Μπαρμπαρός», αλλά μένουν και άλλα να γίνουν
Ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών χαρακτήρισε την αποχώρηση από την Κύπρο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως «εκείνο το οποίο απομένει είναι να μην ανανεωθεί η NAVTEX και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε δηλώσεις του σήμερα, μετά τη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955, ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έστεν Μπαρθ Έιντε επιστρέφει στη Κύπρο για να ανακοινώσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε, ωστόσο, πως αυτό που ισχύει είναι ότι ο κ. Έιντε επιστρέφει για να διαβουλευθεί αν και κατά πόσο δημιουργούνται οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι, όπως είπε, που θα το δείξουν τα γεγονότα και εν συνεχεία θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Κλείσιμο
«Το γεγονός ότι αποχώρησε το Μπαρμπαρός», είπε ο κ. Αναστασιάδης, «είναι ένα θετικό βήμα» και πρόσθεσε πως «εκείνο το οποίο απομένει είναι να μην ανανεωθεί η NAVTEX και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως πρόκειται για μια μέρα κατά την οποία «οφείλουμε όλοι να ανατρέξουμε στο παρελθόν αποδίδοντας την τιμή που αξίζει σε όσους έδωσαν τη ζωή τους, σε όσους αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα και να διεκδικούμε την ελευθερία μας».

«Νομίζω ότι το δίδαγμα το διαχρονικό μέσα από τον επικό αγώνα αλλά και τη μετέπειτα ιστορία μας είναι πως ενωμένοι μπορούμε», συμπλήρωσε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης