Βενιζέλος: Eξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ έως σήμερα

Βενιζέλος: Eξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ έως σήμερα

Ο Μιχαλολιάκος στηρίζει την Κωνσταντοπούλου, είπε σχολιάζοντας τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Βενιζέλος: Eξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ έως σήμερα
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων που έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση ξεκινώντας από την απόφαση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο πρόγραμμα στήριξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να γίνει εξεταστική όχι μόνο για τα τελευταία χρόνια, αλλά το προέκτεινε. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει η εξεταστική επιτροπή να απασχοληθεί με όλη την περίοδο από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο που έλεγε ότι η χώρα παίρνει τις υπολειπόμενες δόσεις του δανείου. Ανέφερε πως το σχέδιο αυτό προέβλεπε τη συνέχιση του δανείου το οποίο τα στελέχη της τότε κυβέρνησης επιθυμούσαν να μετατραπεί σε προληπτικό. Έτσι, συμπλήρωσε, θα έβγαινε η Ελλάδα από το μνημόνιο έχοντας και τα 11 δισ του ΤΧΣ.  Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης προέβλεπε μια συμφωνία άλλου τύπου που θα σήμαινε γυρίζω στην ομαλότητα.

Κλείσιμο
Αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τον Φεβρουάριο, είπε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέοντας το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης με όσα έχει πράξει η νέα κυβέρνηση, τα κατέστρεψε όλα ως πλαίσιο. Υπογράμμισε ότι με την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «κρεμαστήκαμε στα μανταλάκια των διεθνών μέσων ενημέρωσης και βγάλαμε τα μάτια μας». Κατέληξε ότι τώρα η χώρα αγωνίζεται να πάρει μια δόση.

Αναρωτήθηκε, επίσης, για το ποιος μπορεί να περιγράψει το ποια είναι η άλλη πολιτική που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την άποψη πως στις εκλογές του Ιανουαρίου ψηφίστηκε κάτι που δεν ήξερε κανείς. Υπενθύμισε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% στις εκλογές αυτές και μαζί με τον ΑΝΕΛ συμπληρώνουν το 42%, ενώ όπως είπε, η τρικομματική κυβέρνηση του Ιουνίου του 2012 είχε την υποστήριξη του 47% των ψηφοφόρων.  

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έμπλεος αλαζονείας ως ηγεμών, δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι  ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος στηρίζει αυτεπαγγέλτως την κυρία Κωνσταντοπούλου. «Δεν βλέπετε να υπάρχει μια ροπή συμπάθειας; Δεν είναι προφανές;», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας δεν φέρνει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή επειδή δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στον εσωτερικό του συσχετισμό.

Σχολιάζοντας το σενάριο των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης το χαρακτήρισε «παιδαριώδη». Τέλος κληθείς να σχολιάσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις φορολογικές διευκολύνσεις είπε ότι έτσι καταργούνται φορολογικές ποινές που αφορούν σε πλαστά δικαιολογητικά και στο λαθρεμπόριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης