Οι προτάσεις Θεοδωράκη που αποδέχθηκε ο Τσίπρας

Οι προτάσεις Θεοδωράκη που αποδέχθηκε ο Τσίπρας

Επίθεση... φιλίας του πρωθυπουργού στον επικεφαλής του Ποταμιού - Συμφώνησαν να επιταχυνθεί η ρύθμιση για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ώστε να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτοι άρχοντες - Συναντίληψη των δύο ανδρών σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων

Οι προτάσεις Θεοδωράκη που αποδέχθηκε ο Τσίπρας
Τρεις φορές αναφέρθηκε ονομαστικά στον Σταύρο Θεοδωράκη  και τις τρεις φορές θετικά ο  ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Αρχικά ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού να ενταχθούν στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και οι ρυθμίσεις για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

«Να επισπεύσουμε τη ρύθμιση για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτοι άρχοντες», είπε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Τσίπρας έγνευσε θετικά το κεφάλι του. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός είπε: «Άκουσα τον κ. Θεοδωράκη και χαίρομαι. Και χαίρομαι γιατί διαμορφώνεται μια ευρύτερη στήριξη σε κάτι που αφορά και το αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών».

Αλλά και στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρέπει όντως να υπάρξει συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις και απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Με κατηγορηματικό τρόπο να επαναλάβω και να απαντήσω και στον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε συζήτηση επί της ουσίας και συμφωνώ κ. Θεοδωράκη».

Λίγο αργότερα, μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παραχωρήσεις των αεροδρομίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι άκουσε με προσοχή την πρόταση του κ. Θεοδωράκη για «δύο παίχτες» για κάθε τομέα των ιδιωτικοποιήσεων ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. 

«Είναι μια θέση ενδιαφέρουσα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κοιτώντας προς την μεριά της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.

Πάντως, βουλευτές από το Ποτάμι αλλά και από τα γειτονικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκαν μάλλον να ξαφνιάζονται από την επίθεση φιλίας του πρωθυπουργού. Πόσο μάλλον που ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του είχε βομβαρδίσει με ερωτήματα τον Αλέξη Τσίπρα. Τον ρώτησε για την COSCO, για τον Λαφαζάνη και την δήλωση του περί «γερμανικής Ευρώπης», ενώ επιτέθηκε για άλλη μια φορά με σφοδρότητα στον υπουργό Παιδείας γιατί όπως είπε καταργεί τα πρότυπα -διώχνει του καθηγητές από τα ξένα πανεπιστήμια και έχει προτεραιότητα την αποκατάσταση των … αιωνίων φοιτητών. 

Επίθεση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και στον Πάνο Καμμένο, χωρίς να αναφέρει το όνομα του.

«Υπάρχει πρόταση για αξιοποίηση των κοιτασμάτων 70-30. Ισχύει;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Δώστε μια απάντηση και μην καλυφτείτε πίσω από τη γενικόλογη τοποθέτηση κάποιων συμβούλων σας, κάποιων υπουργών, στους διαδρόμους της Βουλής, που λένε “μη παίρνετε και σοβαρά αυτά που λέει ο υπουργός Αμύνης”».

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, δεν απάντησε στην ερώτηση αυτή αλλά ούτε και στα επίμονα ερωτήματα και των άλλων αρχηγών που αφορούσαν τον Πάνο Καμμένο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης