Iskra.gr: Ψευτοδίλημμα το «χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα»

Iskra.gr: Ψευτοδίλημμα το «χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα»

Η πλευρά Λαφαζάνη καλεί την κυβέρνηση να επιλέξει νέους εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους - Προβληματισμός και ανησυχία για τα περί ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ, ΟΔΙΕ, περιφερειακών αεροδρομίων

Iskra.gr: Ψευτοδίλημμα το «χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα»
Για πιέσεις και εκβιασμούς από τους «θεσμούς» και τις πολιτικο-οικονομικές ελίτ και για ψευτοδίλημμα «χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα» κάνει λόγο η κεντρική ανάρτηση στην ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο που υπογράφει ο Χρήστος Πρεβεζάνος, η κυβέρνηση καλείται να μην υποχωρήσει, να επιδείξει αυξημένη ετοιμότητα και «όχι απλά να αποκρούσει με κάθε τρόπο τις πιέσεις αλλά να εφαρμόσει χωρίς εκπτώσεις ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμά προς όφελος του λαού και του τόπου».

«Η ελληνική κυβέρνηση τιμώντας την λαϊκή εντολή για απαλλαγή από την ξένη κηδεμονία, καλείται να επιλέξει νέους εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους, ώστε να οδηγήσει σε έναν νέο κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας» αναφέρεται στο κείμενο

Κλείσιμο
Ο συντάκτης εκφράζει, παράλληλα, επικαλούμενος πολιτικούς αναλυτές, «προβληματισμό και ανησυχίες» για τις πληροφορίες περί ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων και του ΟΔΙΕ.

Το κείμενο έχει ως εξής: 

Οι συνθήκες στην Ελλάδα βρίσκονται σε οριακό ή κάτι παραπάνω από οριακό σημείο, εξαιτίας των «νεοαποικιακού» τύπου και ύφους εκβιασμών που ασκούν οι δανειστές απειλώντας να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Τα τεχνικά κλιμάκια ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην ελληνική πρωτεύουσα φέρεται να διαφωνούν σε πολλά από τα εισπρακτικά μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση στους «θεσμούς» και περιλαμβάνονται στη λίστα με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια εξέτασαν με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάποιες από τις 22 φορολογικές παρεμβάσεις που πρότεινε η κυβέρνηση , ενώ σήμερα Τρίτη (31/3) αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι των «θεσμών», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν έντονες ενστάσεις τόσο για την εισπρακτική απόδοση κάποιων μέτρων (έσοδα π.χ. από το συντονισμό του φορολογικού μηχανισμού) όσο και για το χρόνο και τον τρόπο εφαρμογής (π.χ. η σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών).
Είναι φανερό ότι οι «θεσμοί» προσπαθούν να πιέσουν για σκληρές και αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» - απορρυθμίσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές τόνιζαν με κάθε ευκαιρία , με σκοπό να «βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό» της ελληνικής κυβέρνησης και κατ' επέκταση του ελληνικού λαού ότι ο χρόνος πιέζει!

Προσέθεταν, δε, ότι την Τετάρτη (1/4) το βράδυ τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα προκειμένου να περάσουν με τις οικογένειες τους τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών.

Στο χορό των εκβιασμών του ελληνικού λαού , μπήκε και η γνωστή και μη εξαιρετέα σε όλο τον κόσμο αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, Goldman Sachs, η οποία απηύθυνε "προειδοποίηση" πως το περιβάλλον λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών επιδεινώνεται όσο εξακολουθεί να υπάρχει ασάφεια σχετικά με το εάν θα υπάρξει πολιτική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Απέναντι στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των περιβόητων «θεσμών» αλλά και των πολτικο-οικονομικών ελίτ η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει αυξημένη ετοιμότητα και όχι απλά να αποκρούσει με κάθε τρόπο τις πιέσεις αλλά να εφαρμόσει χωρίς εκπτώσεις ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμά προς όφελος του λαού και του τόπου.

Οι εκβιασμοί αυτή βασισμένοι στο «νεοαποικιακού» τύπου ψευτοδίλημμα χρηματοπιστωτική ασφυξία ή αντιλαϊκά μέτρα δεν πρέπει να οδηγήσουν σε υποχώρηση.

Η ελληνική κυβέρνηση τιμώντας την λαϊκή εντολή για απαλλαγή από την ξένη κηδεμονία, καλείται να επιλέξει νέους εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους, ώστε να οδηγήσει σε έναν νέο κοινωνικό μετασχηματισμό προς όφελος της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σύμφωνα , πάντως, με πολιτικούς αναλυτές, έντονο προβληματισμό και ανησυχίες γεννούν οι πληροφορίες που θέλουν να έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων και του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης