Καμμένος: «Η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου»

Καμμένος: «Η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου»

Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στα γραφεία της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν

Καμμένος: «Η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου»

«Ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα απ' όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στα γραφεία της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας).
 
«Ήρθα να πάρω την ευλογία του Σεβασμιότατου, να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή να προσκληθώ ως υπουργός Εθνικής Αμύνης να παραστώ στις εκδηλώσεις της Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. Να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα όχι μόνο για το πνευματικό έργο, το οποίο έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τη βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του έθνους, με την παρουσία του στον Λευκό Οίκο, στην αμερικανική κυβέρνηση, στις Αρχές, προωθώντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και ήταν προσωπική του επιτυχία και η ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα την 25η Μαρτίου, με ένα όχι τυπικό διάγγελμα, καθόλου τυπικό διάγγελμα, αλλά ουσιαστικό, όπως επίσης και οι διαμεσολαβήσεις του προέδρου Ομπάμα στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τελευταίο καιρό» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε: «Θέλω να ζητήσω την ευλογία του, να τον διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση, σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα κάνει το καλύτερο. Στις 21 Μαΐου θα είμαι εδώ (Ουάσιγκτον), καλεσμένος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης (των ΗΠΑ) και να του ζητήσω σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για το έθνος μας, να συνεχίσει τις παρεμβάσεις σ' αυτή την πολύ σημαντική και σύμμαχο χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος, ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα απ' όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου».
Κλείσιμο
 
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε:
 
«Θα ήθελα να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες στον εξοχότατο υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένο για την παρουσία του εδώ ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβερνήσεως και της Ελλάδος. Αυτές τις ημέρες που είναι μαζί μας, ο κ. υπουργός δεν άφησε καμία εκδήλωση που να μην είναι παρών, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα βαρύ πρόγραμμα και στο οποίο "ενεπλάκη" μόλις αφίχθη στη Νέα Υόρκη. Ήταν εκεί, σε όλες τις εκδηλώσεις, χωρίς να παραλείψει καμία και πάντοτε με ουσιαστική συμμετοχή και φυσικά στην κορυφαία εκδήλωση που ήταν η παρέλαση. Είδε και ο ίδιος πως ο κόσμος εδώ βλέπει την Ελλάδα και πως αγκαλιάζει τους Έλληνες κορυφαίους εκπροσώπους της Ελλάδος, όταν τους βλέπει, έστω κι αν δεν τους ξέρει νωρίτερα, γιατί υπάρχει πάντοτε αυτή η πολύ ουσιαστική σχέση με την πατρίδα. Ευχαριστώ επίσης γιατί είχε την καλοσύνη να έχει μαζί του την κορυφαία ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό ΓΕΝ και άλλους αξιωματικούς. Η παρουσία αυτών έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, διότι σημειώσαμε ότι ποτέ, σε καμία παρέλαση, δεν είχαμε τόσους ανωτέρους, ανωτάτους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού όπως με τη συνοδεία του υπουργού Εθνικής Αμύνης. Επίσης, εντυπωσίασαν οι Εύζωνες που ήταν μαζί μας για ακόμη μια φορά και που είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του ελληνικού στρατού».
 
Στη συνέχεια, ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, μεταξύ άλλων, τόνισε:
 
«Παρά τις δυσκολίες που περνά σήμερα η Ελλάδα και οι οποίες δεν είναι μικρές, υπάρχει αυτό το πολύ δυνατό πνεύμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι όποια δυσκολία κι αν υπάρχει, θα υπερνικηθεί, διότι δεν είμαστε καινούριοι στον κόσμο. Αυτές τις μέρες λοιπόν είχαμε την ευκαιρία, με την παρουσία του κ. Υπουργού και της συνοδείας του, να χαρούμε αυτό το ζωντανό πνεύμα και να τον διαβεβαιώσουμε ότι η Ομογένεια είναι πάντοτε σε σχέση αμέσου συνδέσεως με την Ελλάδα. Μοιραζόμαστε τους πόνους, μοιραζόμαστε τις δυσκολίες, αλλά δεν σταματούμε και την προσπάθεια, για να μην είμαστε απλώς θεατές και αναλυτές των συμβαινόντων, αλλά να είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι ενεργούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την υπερνίκηση των οποιοδήποτε δυσκολιών, πάντοτε πιστεύοντας ότι ο Θεός είναι μαζί μας και πάντοτε έχοντας ως βασική έννοια -γιατί ανήκουμε εκκλησιαστικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο-, τη μεγάλη σχέση Ελλάδος και Ορθοδοξίας, μια σχέση και μια συνύπαρξη που μεγαλούργησε και θα μεγαλουργήσει παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες».
 
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κ. Καμμένος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, παρέστη στις εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

Με την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής του και αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης