Δεν θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών

Δεν θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών

Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο κ. Χάμοντ επρόκειτο να επισκεφθεί τα κατεχόμενα την 1η Απριλίου, κάτι που είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία

Δεν θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 που διεξάγονται στην Ελβετία, έχουν διαφοροποιήσει το πρόγραμμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, σύμφωνα με τη βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία.

«Ο υπουργός Εξωτερικών είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Λευκωσία αλλά, δυστυχώς, λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για το Ιράν, τα σχέδιά του να ταξιδέψει στην Κύπρο έπρεπε να διαφοροποιηθούν», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας Μάικλ Χάους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο κ. Χάμοντ επρόκειτο να επισκεφθεί τα κατεχόμενα την 1η Απριλίου, κάτι που είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία.

Κλείσιμο
Ο λόγος των αντιδράσεων ήταν και ουσιαστικός και συμβολικός. Ειδικότερα, η Λευκωσία θεωρεί ότι οι επισκέψεις ξένων αξιωματούχων τα κατεχόμενα δημιουργούν προβλήματα καθώς αξιοποιούνται από το ψευδοκράτος για αναβάθμιση του. Επίσης, η 1η Απριλίου είναι για τη Κύπρο η επέτειος της έναρξης του αντιαποικιακού αγώνα το 1955 όταν η ΕΟΚΑ άρχισε την ένοπλη αντίσταση κατά των Βρετανών απαιτώντας ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης