Παρασκευόπουλος: «Προβληματικός» ο χώρος δίκης της Χρυσής Αυγής

Παρασκευόπουλος: «Προβληματικός» ο χώρος δίκης της Χρυσής Αυγής

Μόνο «το ίδιο το Δικαστήριο έχει την αρμοδιότητα να αναβάλει την Δίκη εάν δεν πληρούνται οι συνθήκες και να ανεβρεθεί άλλη λύση», τόνισε ο υπουργός

Παρασκευόπουλος: «Προβληματικός» ο χώρος δίκης της Χρυσής Αυγής
Οριστική είναι η απόφαση για την διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικό χώρο της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο παρά τις αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής, ενώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να μεταφερθεί η Δίκη σε άλλο χώρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Βασιλικής Κατριβάνου είπε πως το συμβούλιο Εφετών όρισε τον συγκεκριμένο χώρο και πως μόνο «το ίδιο το Δικαστήριο έχει την αρμοδιότητα να αναβάλει την Δίκη εάν δεν πληρούνται οι συνθήκες και να ανεβρεθεί άλλη λύση».

Παραδέχθηκε πως ο χώρος έχει προβλήματα και πως μετά τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπάρχουν 128 θέσεις για δικηγόρους και 153 θέσεις για το κοινό ενώ σε ξεχωριστή αίθουσα με κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η κυρία Κατριβάνου είπε ότι είναι απαράδεκτες «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί η δίκη» υποστηρίζοντας ότι «τα μέλη της ΧΑ θα εκβιάζουν και θα τρομοκρατούν τους μάρτυρες». Υποστήριξε ότι «όλη η περιοχή εκεί είναι προβληματική. Θυμόμαστε τα επεισόδια που έγιναν στο Πέραμα και αλλού» και πρότεινε να βρεθεί άλλη αίθουσα στο κέντρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης