Με τον Απόστολο Κακλαμάνη συναντήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Με τον Απόστολο Κακλαμάνη συναντήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Για να συζητήσουν από κοντά την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής για φορολόγηση μη δηλωθέντων κεφαλαίων που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα

Με τον Απόστολο Κακλαμάνη συναντήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης
Συνάντηση με τον Απόστολο Κακλαμάνη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με την συζήτηση να αφορά στον ειδικό φόρο που έχει προτείνει ο πρώτος για τα ποσά που μεταφέρονται σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «κατ’ αναλογία των νομοθετημένων τεκμηρίων διαβίωσης, πρέπει να νομοθετηθεί μαχητό τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου ότι δεν έχουν δηλωθεί - εκτός αν ανταποδειχθεί τούτο από τους υπόχρεους, ιδιαιτέρως σημαντικά, άνω ενός ποσού που θα ορίσει ο νόμος - κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από 1-1-2009 ή εκρέουν και τώρα στο εξωτερικό».

Ο κ. Κακλαμάνης αφήνει μάλιστα αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, υποστηρίζοντας ότι την ίδια πρόταση κατέθετε «επανειλημμένως, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 και προς την κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, χωρίς να γνωρίζει ότι μεταξύ των θιγομένων ήταν και ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος ουδέποτε προσήλθε ν’ απαντήσει». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης