Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει στις 9 το πρωί της Δευτέρας στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα τον προϋπαντήσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης

Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει στις 9 το πρωί της Δευτέρας στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα τον προϋπαντήσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η επίσημη υποδοχή του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και διπλωμάτες, θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία. Οι δύο πρόεδροι θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και διπλωματών.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Έλληνα Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα». Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και αργότερα θα προσφωνήσει έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής.

Το βράδυ ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Έλληνα προέδρου.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας, θα κάνει σύντομη περιοδεία στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στις οδούς Λήδρας - Ονασαγόρου. Στην συνέχεια θα δεχθεί τους προέδρους των επιτροπών Συγγενών Αγνοουμένων, Κατεχόμενων Δήμων,Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και Συντονιστικής Επιτροπή Καρπασίας.

Πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του ο Πρόεδρος Παυλόπουλος θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης