Καμμένος: Η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν

Καμμένος: Η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν

Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Καμμένος: Η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν
«Ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας την Κυριακή στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

«Είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, «δεν είναι απλώς μέρα της παρελάσεως και της δοξολογίας, για την Παναγία μας, την Υπερμάχω Στρατηγώ και προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και του έθνους, αλλά και με την παρουσία της Προεδρικής Φρουράς στην 5η λεωφόρο, θα παρελάσει η Ελλάδα, θα παρελάσει η Ομογένεια».

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Θα δείξουμε πως αυτό το έθνος δεν είναι μόνο οι εννέα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι βρισκόμαστε σήμερα κάτω από μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, μια οικονομική κρίση που έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική, αλλά έθνος είναι και η Ομογένειά μας. Είστε όλες και όλοι εσείς, που άλλοι φύγατε εδώ και αρκετά χρόνια από την πατρίδα, άλλοι είστε στη δεύτερη, στην τρίτη και στην τέταρτη γενιά, κρατώντας όμως τις παραδόσεις της πίστης, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Και σήμερα, απ΄ εδώ, από την 5η λεωφόρο, από τη Νέα Υόρκη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το σύμβολο της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, θα στείλουμε ένα μήνυμα ανεξαρτησίας προς όλο τον κόσμο. Η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες, με αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας κι αυτήν τη στιγμή διακυβεύεται. Ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι αυτή η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος πρόσθεσε: «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Ελλήνων που ζούμε στη μητροπολιτική Ελλάδα να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα τον οποίο κάνετε, βοηθώντας τη μητέρα πατρίδα. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο που δια της δυνάμεως που του δίνετε και εσείς ως Εκκλησία και τη μεσολάβησή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δια του προέδρου Ομπάμα, έχει σταθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την κρίση και πιστεύω ότι απ΄ εδώ και, ίσως, κι απ΄ αυτή την ημέρα, θα δοθεί και η λύση και η λύτρωση για τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την Εθνική Παλιγγενεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης