Κουρουμπλής: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα και προσλήψεις στην υγεία

Κουρουμπλής: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα και προσλήψεις στην υγεία

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου

Κουρουμπλής: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα και προσλήψεις στην υγεία
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής είπε πως «το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» και το απέδωσε στο γεγονός ότι επί πέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στη τύχη του.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 εργαζομένων, από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης, δεν έγινε ούτε μία.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά. Είπε πως ο υπουργός Οικονομικών υπόγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που θα γίνει εντός του Απριλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης