Αναστασιάδης: Ακόμη δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Αναστασιάδης: Ακόμη δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Ο Κύπριος Πρόεδρος επαναβεβαίωσε ότι δεν θα κουραστεί να εργάζεται και να επαναλαμβάνει την επιθυμία για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό

Αναστασιάδης: Ακόμη δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων
Το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καθιστώντας ωστόσο για άλλη μια φορά σαφές, ότι δεν θα συμμετέχει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων, η οποία θα αμφισβητεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ομιλία στην εκδήλωση των Συνδέσμων Αγωνιστών του Αγώνα της ΕΟΚΑ '55-'59, ο κ. Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, εάν δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για διάλογο με ελεύθερη βούληση, ώστε να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία που δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους. 

Αυτό το καθαρό και ειλικρινές μήνυμα, τόνισε, οφείλουν να το λάβουν τόσο όσοι έχουν πεισθεί για τις δήθεν καλές προθέσεις της Τουρκίας, όσο και η ίδια η Άγκυρα.

Κλείσιμο
Ο Κύπριος Πρόεδρος επαναβεβαίωσε ότι δεν θα κουραστεί να εργάζεται και να επαναλαμβάνει την επιθυμία για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων και δεν θα παραγνωρίζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Έχουμε χρέος, τόνισε, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης