Πιθανό Eurogroup την Τετάρτη και Brussels Group την Παρασκευή

Πιθανό Eurogroup την Τετάρτη και Brussels Group την Παρασκευή

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην κυβέρνηση για τη λίστα μεταρρυθμίσεων - Στόχος να ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή των 7,2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας

Πιθανό Eurogroup την Τετάρτη και Brussels Group την Παρασκευή
Την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup την Τετάρτη, δεν απέκλειαν κυβερνητικές πηγές, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να ετοιμαστεί πλήρως ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένουν οι δανειστές.

Χαρακτηριστικές είναι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι η σύσκεψη για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο ΥΠΟΙΚ είχε ξεκινήσει από τις 9 το πρωί της Πέμπτης και δεν έχει τελειώσει μέχρι τις 9 το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί Brussels Group - πιθανόν την Παρασκευή- ενώ πριν το κρίσιμο Eurogroup θα υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. 

Κλείσιμο
Σε δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει ότι επικρατεί αισιοδοξία στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι τελικώς θα επέλθει συμφωνία με τους εταίρους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Αθήνα θεωρεί ότι οι μέχρι σήμερα επαφές των αρμόδιων υπουργών και αξιωματούχων τόσο με την Ευρωζώνη όσο και με το ΔΝΤ είναι κάτι παραπάνω από θετικές, ενώ είναι απόλυτα έτοιμη να καταθέσει στους εταίρους της την απαραίτηση λίστα μεταρρυθμίσεων το αργότερο έως και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, σημειώνεται στο δημοσίευμα. 

Στόχος να ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή των 7,2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια, με στόχο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη να οδηγεί σε αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης