Λαφαζάνης: «Η ΔΕΗ δεν ιδιωτικοποιείται, δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται»

Λαφαζάνης: «Η ΔΕΗ δεν ιδιωτικοποιείται, δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται»

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις η απάντηση του υπουργού σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των τροφείων στις νέες Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

Λαφαζάνης: «Η ΔΕΗ δεν ιδιωτικοποιείται, δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται»
«Κόκκινη» γραμμή γύρω από τη ΔΕΗ χαράζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις των δανειστών.

«Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται, δεν εκχωρείται!» ξεκαθάρισε ο υπουργός υποστηρίζοντας πως «η ΔΕΗ θα μείνει μεγάλη και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των τροφείων ύψους 6 ευρώ που περιλαμβάνουν οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΗ εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Επέστρεψε δε το γάντι στον βουλευτή της ΝΔ επισημαίνοντάς του ότι ο ίδιος την περίοδο που ήταν υπουργός δεν εξέφρασε ενστάσεις για ανάλογες συμβάσεις εργασίας που προβλέπουν επιδόματα σίτισης.

Είπε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ με σύμβαση στις 30.4.2012 λαμβάνουν τροφεία 4,8 ευρώ την ημέρα, στην ΣΤΑΣΥ (σύμβαση 3.11.2014) 4 ευρώ / ημέρα και πρόσθεσε πως ανάλογη σύμβαση έχουν και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΣΦΑ.
Κλείσιμο

«Πού ήσασταν τότε;» είπε προς τον κ. Μητσοτάκη και «Υπάρχουν πολλές συμβάσεις δημόσιων επιχειρήσεων όπως και ιδιωτικών που προβλέπουν τέτοιες παροχές. Γιατί όμως σας έπιασε με την ΔΕΗ; Σας ενοχλεί  είναι στο στόχαστρο γιατί θέλατε να την τεμαχίσετε και να την πουλήσετε. Για εσάς η ΔΕΗ είναι βάρος… Όταν ακούτε ΔΕΗ λειτουργείτε όπως τα αντανακλαστικά του Παβλόφ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης