ZDF: Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας για το δάχτυλο Βαρουφάκη

ZDF: Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας για το δάχτυλο Βαρουφάκη

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ με το δάχτυλο - Ενας κωμικός παρέσυρε τους πάντες με μία καλοστημένη φάρσα - Δείτε πώς ξεκίνησαν όλα

ZDF: Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας για το δάχτυλο Βαρουφάκη
Ηταν σάτιρα όσα υποστήριξε ο κωμικός μας λέει σήμερα το ZDF μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την «παραδοχή» σατιρικής εκπομπής ότι εκείνη έφτιαξε το βίντεο με το υψωμένο δάχτυλο Βαρουφάκη. Αρχικά δημιουργήθηκε σάλος καθώς φαινόταν ότι ο έλληνας υπουργός είχε δίκιο και οι παρουσιαστές του καναλιού είχαν μοντάρει το βίντεο. Τελικά όμως φαίνεται τώρα πως ήταν μπλόφα στη μπλόφα και άπαντες έπεσαν θύματα της σάτιρας. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Βαρουφάκης που έσπευσε να υιοθετήσει την «ομολογία» του Γερμανού κωμικού γράφοντας στο Twitter: «Θα έρθει καμία απολογία από τον Guenther Jauch που χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή;».



Κλείσιμο
Το κανάλι ZDF το μεσημέρι της Πέμπτης έγραψε στο Τουίτερ ότι εφεξής θα πρέπει να γράφει πλάι στη χιουμοριστική εκπομπή: Προσοχή σάτιρα.


Και η Bild νωρίτερα είχε γράψει ότι το προτεταμένο δάκτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη είναι αληθινό, επικαλούμενες αποκλειστικές πληροφορίες. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, σήμερα το απόγευμα το γερμανικό κανάλι "ZDF" θα πει όλη την αλήθεια, πως δηλαδή στο πλαίσιο της σάτιρας ισχυρίστηκε ο Γερμανός κωμικός ότι αυτός και η ομάδα του έφτιαξαν το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία!

Ολα όσα έγιναν χθες

Ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν πρόβαλε χτες ένα εννιάλεπτο βίντεο- τρέιλερ στην γερμανική τηλεόραση για να δώσει μία γεύση στους τηλεθεατές από την εκπομπή που θα προβληθεί σήμερα στο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης "ZDF".

Ο Μπέμερμαν «εξηγεί» στο βίντεο, που αναρτήθηκε τη νύκτα στη σελίδα της εκπομπής Neo Magazin Royale, ότι το υλικό στο οποίο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη να κάνει την επίμαχη χειρονομία είναι προϊόν μοντάζ και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έγινε. «Αναπνεύστε βαθιά, μην πέσετε από την καρέκλα σας, πρέπει να δείξετε θάρρος» ανακοινώνει ο παρουσιαστής. Ακολουθεί το απόσπασμα από το βίντεο που προέρχεται από μία ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στο Ζάγκρεμπ το 2013, από όπου απουσιάζει η επίμαχη χειρονομία. «Ομως πού είναι η χειρονομία; Δεν υπάρχει χειρονομία κυρίες και κύριοι, επρόκειτο πραγματικά για παραποίηση; Μα, ποιος παραποιεί πράγματα σαν αυτό;» αναρωτιέται με "αθωότητα" ο Μπένερμαν πριν αναγγείλει: «Και να πώς το κάναμε». Στη συνέχεια εξηγεί πώς εξασφάλισε τη συνενοχή συνεργατών του φεστιβάλ στο οποίο είχε συμμετάσχει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κροατία, οι οποίοι τον βοήθησαν να εξασφαλίσει το υλικό και να προσθέσει το περίφημο "δάκτυλο". Στη συνέχεια, το βίντεο ανέβηκε στο YouTube.

Το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό talkshow του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ. Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του μετέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την απόψη "πολλών ειδικών", ότι "προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση".

Ο Γιαν Μπέμερμαν εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι ομάδες του πρόσθεσαν το "δάκτυλο", στις αρχές του Φεβρουαρίου και έφθασαν μέχρι την προσαρμογή των σκιών που δημιούργησε η υποτιθέμενη κίνηση για να είναι πιο αληθοφανές.

"Από την Κυριακή το βράδυ περιμένω να μού τηλεφωνήσει κάποιος και να μέ ρωτήσει εάν εμείς πλαστογραφήσαμε το βίντεο. Κανείς δεν μού τηλεφώνησε", είπε ο Μπέμερμαν και κατέληξε: "Sorry Mr. Varoufakis, we won't do it again" ("Συγγνώμη κ. Βαρουφάκη, δεν θα το ξανακάνουμε").

Το δίκτυο ZDF δεν επιβεβαίωσε την εκδοχή του Γιαν Μπέμερμαν, αλλά έκανε retweet το link που παραπέμπει στην ομολογία του παρουσιαστή.

Ηταν όλα τόσο αληθοφανή όλα, που άπαντες πίστεψαν την εκδοχή του κωμικού. Τελικά όμως ήταν ένα καλοστημένο αστείο που λειτούργησε ως ένα ακόμα επεισόδιο στο μακροσκελές σίριαλ με το δάχτυλο του Βαρουφάκη!




Αυτό είναι το βίντεο του Neο Magazin Royale



 Αυτό είναι το πειραγμένο βίντεο από την εκδήλωση του Ζάγκρεμπ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης