Στρατούλης: Oι «Θεσμοί» δεν εγκρίνουν τα νομοσχέδια, απλά ενημερώνονται

Στρατούλης: Oι «Θεσμοί» δεν εγκρίνουν τα νομοσχέδια, απλά ενημερώνονται

Στο ελληνικό τεχνικό κλιμάκιο η εντολή είναι να υπάρχει πληροφοριακού επιπέδου συζήτηση, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Βουλή 

Στρατούλης: Oι «Θεσμοί» δεν εγκρίνουν τα νομοσχέδια, απλά ενημερώνονται
Τις πληροφορίες που θέλουν τα νομοσχέδια να περνούν προς έγκριση από τους «Θεσμούς» υποβάθμισε ο Δημήτρης Στρατούλης, χωρίς ωστόσο να τις διαψεύσει.

«Οι επαφές γίνονται σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των κλιμακίων. Στο δικό μας τεχνικό κλιμάκιο  η εντολή που δώσαμε είναι να υπάρχει πληροφοριακού επιπέδου συζήτηση χωρίς να μπαίνουν σε ζητήματα πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Βουλή στο ερώτημα του κ. Νίκου Νικολόπουλου για το εάν ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τα νομοσχέδια να μην κατατίθενται στη Βουλή χωρίς την έγκριση των «Θεσμών».

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου παρουσιάστηκε ο κ. Γεράσιμος Φραγκισκάτος, ως προτεινόμενος για την θέση του προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.), ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο αργά το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης.

Πέραν αυτών, ο υπουργός επισήμανε ότι στην τρέχουσα χρονιά δεν θα παρουσιαστεί ταμιακό πρόβλημα για την αποπληρωμή των εφάπαξ ακόμα και των ληξιπρόθεσμων.

Στο ερώτημα δε για το που θα βρεθούν τα χρήματα την στιγμή που οι δύο σχετικοί πόροι έχουν στερεύσει (σ.σ. λογαριασμός από το δάνειο και λογαριασμός από την έκτακτη κρατική επιχορήγηση) απάντησε πως «ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και δεν απαιτείται νέος μαθηματικός τύπος. Δεν χρειάζονται νέες μειώσεις σε συντάξεις ή αύξηση των εισφορών».
Κλείσιμο

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Φραγκισκάτος παραδέχθηκε ότι υπάρχει «τεράστιο ζήτημα με την χρηματοδότηση» και πρόσθεσε πως «μου διασφαλίστηκε πως για τον χρόνο που διανύουμε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα για την καταβολή εφάπαξ. Εάν προκύψει και όταν προκύψει θα δούμε τι θα κάνουμε». Εκτός αυτού δε, εξέφρασε την επιφύλαξή του για την χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει 431.140 ασφαλισμένους. Από αυτούς οι 358 χιλ. είναι στο ταμείο Δημοσίων υπαλλήλων, οι 52 χιλ. των Δημοτικών, οι 10,4 χιλ του ταμείου νομικών Δημοσίου Δικαίου, 10,1 χιλ. του ταμείου κληρικών, 492 του προσωπικού επιμελητηρίων και 146 του προσωπικού του Ταμείου Νομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης