Σακελλαρίδης: Η ΝΔ δεν μπορεί να εξηγήσει ότι υπήρχε και άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια

Σακελλαρίδης: Η ΝΔ δεν μπορεί να εξηγήσει ότι υπήρχε και άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια

Τονίζει πως η ΝΔ έχασε την ευκαιρία της να εφαρμόσει το email Χαρδούβελη στις 25 Γενάρη

Σακελλαρίδης: Η ΝΔ δεν μπορεί να εξηγήσει ότι υπήρχε και άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια
Στην κριτική του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, απάντησε το βράδυ της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στα σχόλιο Καραγκούνη για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ότι «η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας… ψάρι και υιοθετεί τις προτάσεις μας», ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει πως η ΝΔ έχασε την ευκαιρία της να εφαρμόσει το email Χαρδούβελη στις 25 Γενάρη.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, «αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει σε όσους την εμπιστεύονταν μέχρι σήμερα είναι ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια και τη λιτότητα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, η ελληνική κοινωνία το αντιλαμβάνεται και η στήριξη του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερο όπλο της κυβέρνησης στην δύσκολη διαπραγμάτευση.

Ολόκληρο το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία της να εφαρμόσει το email Χαρδούβελη στις 25 Γενάρη. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να εξηγήσει σε όσους την εμπιστεύονταν μέχρι σήμερα είναι ότι τελικά υπήρχε κι άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια και τη λιτότητα. Η ελληνική κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Και η στήριξη του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερο όπλο της κυβέρνησης στην δύσκολη διαπραγμάτευση».

ΝΔ: Η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας… ψάρι και υιοθετεί τις προτάσεις μας

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, επισήμανε πως κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι, αφού επιθυμεί το νέο μνημόνιο να ονομαστεί σε «συμβόλαιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, τόνισε πως υιοθετεί, και ορθώς, μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είναι το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη υφίσταται για το δημοσιονομικό συμβούλιο και τον οργανικό νόμο. Διατάξεις που ως αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν ψήφισε, αλλά τις θεωρούσε και συνώνυμο της λιτότητας.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι το επίδομα σίτισης θα αφορά 300 χιλιάδες νοικοκυριά.

«Με απλά μαθηματικά που όφειλε να γνωρίζει ο κ. Βαρουφάκης, 300 χιλιάδες νοικοκυριά επί 100 ευρώ το μήνα, επί 9 μήνες, κάνει περίπου 270 εκατ. ευρώ και όχι 138 εκατ. ευρώ που γράφει στην επιστολή του. Πολύ απλά, η ρύθμιση αυτή αφορά μέχρι 170 χιλιάδες νοικοκυριά, κάτι που επιβεβαιώνει και η επιστολή του υπουργείου Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε.

Ακόμη, ο Κ. Καραγκούνης ανέφερε πως η κυβέρνηση, «δεν μας λέει από πού ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές. Αναφέρεται σε οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων και σε ένα νέο σύστημα προμηθειών για δημόσιες συμβάσεις, το οποίο από μόνο του κινδυνεύει να δημιουργήσει μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης