Γεωργιάδης: «Όχι» στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Γεωργιάδης: «Όχι» στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Αιτιολογώντας την απόφασή του, τόνισε πως ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία

Γεωργιάδης: «Όχι» στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
Την απόφασή του να καταψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με θέμα την ανθρωπιστική κρίση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.


Κατά την τοποθέτησή του, εξήγησε: «εγώ προσωπικά καταψηφίζω, ασχέτως από το τι κάνει το κόμμα μου».

Αιτιολογώντας την απόφασή του, τόνισε πως ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία.
Κλείσιμο

Ο δεύτερος λόγος συνέχισε, είναι το Κεφάλαιο 2 του νομοσχεδίου, για την οργάνωση της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα έπρεπε να έρθει ως ξεχωριστό και αφετέρου είναι «καταφανώς αντισυνταγματικό» καθώς δεν διαχωρίζονται σε αυτό οι εξουσίες, της βασικής διάκρισης του πολιτεύματός μας.

«Πρέπει να τεκμηριώσετε γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας πρέπει να μπει ένα κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί μια Αρχή που μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσάβες συναντάται και σε κανένα δυτικό κράτος» κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ας σημειωθεί πως υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης