O Παπανδρέου ζήτα αποζημίωση από τον Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

O Παπανδρέου ζήτα αποζημίωση από τον Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην εργαζόμενος της HSBC είχε υποστηρίξει σε βιβλίο του ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα, διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα ύψους 500 εκατ. ευρώ

O Παπανδρέου ζήτα αποζημίωση από τον Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ
Χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη απαιτεί Γιώργος Παπανδρέου από τον Ερβέ Φαλτσιανί, σύμφωνα με κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, καθώς κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διότι είχε αναφέρει το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Γαλλοϊταλός πρώην εργαζόμενος της HSBC στο βιβλίο του με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», το οποίο συνυπογράφει με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Il Sole 24 Ore, Αντζελο Μινκούτσι, είχε υποστηρίξει ότι ένα από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ είναι αυτό της Μαργαρίτας Παπανδρέου, της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου, μάλιστα, που προδημοσίευσε η Corriere della Sera η κυρία Παπανδρέου «είχε λογαριασμό στην HSBC ύψους 500 εκατ. ευρώ». 

Κλείσιμο
«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλτσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος.

Επισημαίνει, δε, ότι «τόσο ο κ. Φαλτσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες, εμπλέκοντας το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχουν ενημερωθεί και για τη νέα δήλωση του κ. Στασινόπουλου - μέχρι πριν λίγες μέρες Ειδικού Προϊσταμένου ΣΔΟΕ, ότι υπήρξε διασυρμός» και ότι »από έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν προέκυψε τίποτε».

«Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 26 Ιανουαρίου του 2016.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης