Εκλογές στο ψευδοκράτος: Φαβορί ο Έρογλου

Εκλογές στο ψευδοκράτος: Φαβορί ο Έρογλου

Τι δείχνει δημοσκόπηση - Το 54,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος

Εκλογές στο ψευδοκράτος: Φαβορί ο Έρογλου
Για έναν «ανελέητο» δεύτερο γύρο «προεδρικών εκλογών» τον Απρίλιο κάνει λόγο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», που δημοσιεύει σήμερα δημοσκόπηση της εταιρείας «Μουχαρέμ Αμτζιαζαντέ».

Το 54,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Σε περίπτωση που στο δεύτερο γύρο περάσουν οι Ντερβίς Ερογλου και Σιμπέρ Σιμπέλ, ο Ερογλου λαμβάνει 36,2% και η Σιμπέρ 35,9%. Εάν στο δεύτερο γύρο περάσουν οι Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί, ο νυν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων θα λάβει 38,5% και ο Ακιντζί 28,2%.

Στην ερώτηση ποιον «υποψήφιο» σκέφτεστε να ψηφίσετε, το 27,8% απάντησε Έρογλου, το 21,8% απάντησε Σιμπέρ, το 14% τον Ακιντζί και το 7,3% τον Κουντρέτ Οζερσάι. Το 14,4% δήλωσαν αναποφάσιστοι και το 11,1% ότι δεν θα ψηφίσουν.

Αυτοί που πιστεύουν ότι θα υπάρξει μόνο ένας γύρος εκλογών στις 19 Απριλίου φτάνουν το 33,4%. Το 44,5% πιστεύει ότι στο δεύτερο γύρο θα περάσουν οι Έρογλου και Σιμπέρ και το 29,7% οι Έρογλου και Ακιντζί. Ένα ποσοστό 7,9% πιστεύει ότι στο δεύτερο γύρο θα περάσουν οι Σιμπέρ και Ακιντζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης