Παναρίτη: Πρώτα θέλουν από εμάς οχτακόσιες ταπεινώσεις και μετά θα υπάρξει λύση

Παναρίτη: Πρώτα θέλουν από εμάς οχτακόσιες ταπεινώσεις και μετά θα υπάρξει λύση

«Εγώ έδινα επί 15 χρόνια δάνεια σε χώρες δεν έχω συμπεριφερθεί με τέτοια απαξίωση σε πελάτη» ανέφερε η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμπεριφορά των εταίρων 

Παναρίτη: Πρώτα θέλουν από εμάς οχτακόσιες ταπεινώσεις και μετά θα υπάρξει λύση
Για προσπάθεια ταπείνωσης της Ελλάδας από τους εταίρους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη.

Αν και δήλωσε αισιόδοξη ότι κατά 90% θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup, το οποίο χαρακτηρίσε «πιο εύκολο» από τα προηγούμενα, παράλληλα τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή θα υπάρξει λύση αλλά θέλουν να την δώσουν τη λύση αφού πρώτα πούμε δεκαπέντε “συγνώμη” και υποστούμε οκτακόσιες ταπεινώσεις».

Επικαλούμενη, μάλιστα, την προηγούμενη επαγγελματική της εμπειρία στην Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε χαρακτηριστικά: «εγώ ως οικονομολόγος η οποία έχει βρεθεί σε δανειοδοτική θέση  δηλαδή εγώ έδινα επί 15 χρόνια δάνεια σε χώρες δεν έχω συμπεριφερθεί με τέτοια απαξίωση σε πελάτη μας η οποία είναι η χώρα στην οποία δίνουμε δάνεια. Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτός ο τρόπος».

Κλείσιμο
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 για την διαπραγμάτευση σημείωσε ότι σε τεχνικό επίπεδο υπάρχει «μια πάρα πολύ καλή συνέχεια» σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «υπάρχει και το πολιτικό επίπεδο στο οποίο εκεί πλέον είναι άλλα τα ζητήματα και από τη μια ώρα στην άλλη μπορεί να έχουμε διαφορετικές εξελίξεις».
 
Χαρακτήρισε, επίσης, «καινούργια προβλήματα» την κάλυψη του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματείων προσθέτοντας ότι «εκεί λοιπόν είναι όλη η συζήτηση και η δουλειά την οποία κάνει όλη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών».   

Ερωτηθείσα, τέλος, τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία η κυρία Παναρίτη απάντησε ότι «δεν γίνεται τίποτα συνεχίζουμε τη συζήτησή μας, έχουμε πει ότι εμείς μέχρι το τέλος του τετραμήνου θα προχωρήσουμε τις δουλειές που έχουμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε». 

Ωστόσο ζήτησε συνεργασία «όχι στα λόγια στην πράξη γιατί μπορεί στα λόγια μπορεί να μας πουν “ναι μια χαρά είσαστε “και ο κ.Ντράγκι να τραβάει πάλι το χαλί κάτω από τα πόδια μας χωρίς να το πει σε κανέναν. Να εχθές μας έδωσε μισό δις στο ELA να το κάνουμε τι ακριβώς;».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης