Μαξίμου: Δεν ζητήσαμε ραντεβού από Γιούνκερ

Μαξίμου: Δεν ζητήσαμε ραντεβού από Γιούνκερ

Η εφημερίδα έγραφε πως ο κ. Τσίπρας πήρε χθες τηλέφωνο τον πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας να τον δει άμεσα - Σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία με Ρέντσι, Ολάντ, Φάιμαν, πιθανόν και με άλλους ηγέτες

Μαξίμου: Δεν ζητήσαμε ραντεβού από Γιούνκερ
Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung  ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε μέσω τηλεφώνου άμεσα «έκτακτη συνάντηση» με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Οπως λένε κυβερνητικές πηγές, οι δύο άντρες έχουν συνεχώς επικοινωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ραντεβού. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα για το ρεπορτάζ της επικαλείται πηγές στην Αθήνα που ανέφεραν πως ο κ. Τσίπρας ζήτησε η συνάντηση να γίνει σήμερα λόγω των πιεστικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όμως το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό.
 
Οπως αναφέρεται, ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας έθεσε ερώτημα στην Κομισιόν για το τηλεφώνημα Τσίπρα-Γιούνκερ και η είδηση δεν διαψεύστηκε. Συγκεκριμένα εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απέφυγε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.
 
Τελικά οι δύο άντρες συμφώνησαν να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.
Κλείσιμο
 
Η Sueddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία».

Σειρά επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους ξεκινάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει η κυβέρνηση το τείχος δυσπιστίας στην Ευρώπη, όπως εκφράζεται με την άρνηση της ΕΚΤ να εντάξει την Ελλάδα στο κάδρο της χρηματοδότησης.

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για να ξεκλειδώσει η ρευστότητα

Μπροστά στον κίνδυνο ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας μέσα στον Μάρτιο ο κ. Τσίπρας, θέλει να καταστήσει σαφές και να πείσει τους εταίρους για την μεταρρυθμιστική κατεύθυνση της κυβέρνησής του και να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά τις πρώτες μεταρρυθμιστικές πολιτικές. Πιθανόν δε σήμερα να αποσταλεί επιστολή στο Eurogroup με τις  μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση. Στόχος είναι να ξεκλειδώσει τουλάχιστον μία υποδόση από το ποσό των 7,2 δις ευρώ, που θα έπαιρνε η χώρα εάν αποδεχόταν το μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επαφές από σήμερα με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον  Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, πιθανόν και με άλλους ηγέτες που θα μπορούσαν να τηρήσουν θετική στάση στο ελληνικό πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο Παρίσι για να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΟΟΣΑ και να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Άνχελ Γκουρία, ενώ προγραμματίζει για μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη να έχει συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κομισιόν, είτε στις Βρυξέλλες, είτε στο Στρασβούργο.

Όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας το χρηματοδοτικό πρόβλημα, «όσες παγίδες κι αν μας έχουν στήσει, θα τις ξεπεράσουμε» και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση του Μάριο Ντράγκι να μην επαναφέρει την αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ δεν δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει στις 9.30 συνάντηση με τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, από τον οποίο αναμένει ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο το περασμένο διήμερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης