Μαξίμου: Προβληματισμός από την πολυφωνία και την στάση της αριστερής πτέρυγας

Μαξίμου: Προβληματισμός από την πολυφωνία και την στάση της αριστερής πτέρυγας

Ιδιαίτερη περίπτωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία λέει ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος

Μαξίμου: Προβληματισμός από την πολυφωνία και την στάση της αριστερής πτέρυγας
Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τις παραφωνίες των υπουργών και στελεχών αλλά και από την στάση αναμονής που τηρεί η αριστερή πτέρυγα του κόμματος ενώ είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους. 

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μετά τις δηλώσεις της για την Χρυσή Αυγή, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Unfollow ασκεί κριτική για την συμφωνία του Eurogroup, λέει ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος» και προσθέτει ότι «οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή»

Το Μέγαρο Μαξίμου εντόπισε εγκαίρως την κακή εικόνα που δημιουργεί η συχνή παρουσία υπουργών στα Μέσα Ενημέρωσης και έστειλε τα σχετικά μηνύματα. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Γιάνη Βαρουφάκη που περιόρισε τις συνεντεύξεις του. Ωστόσο σύγχυση στην κοινωνία προκαλούν άλλα στελέχη που εμφανίζονται στα ΜΜΕ δίχως να είναι σε θέση να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τρέχοντα δύσκολα ζητήματα και ενίοτε δημιουργούν προσδοκίες που δεν μπορούν να καλυφθούν. Ενδεικτικό είναι το ζήτημα με το έγγραφο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για τους μετανάστες. 

Κλείσιμο
Παράλληλα βουλευτές και στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν αντιφατικά μηνύματα εντός και εκτός χώρας καθώς από τη μία διαβεβαιώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση που κάνει με τους εταίρους και στην υλοποίηση της πολιτικής της από την άλλη όμως με συνεντεύξεις και δηλώσεις τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι από τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας ερωτηματικά για την στάση τους όταν θα προκύψουν κρίσιμα ζητήματα όπως η συζήτηση της παράτασης της δανειακής σύμβασης ή το Eurogroup της Δευτέρας. Στο εσωτερικό της αριστερής πτέρυγας είναι αρκετά στελέχη που συμφωνούν με την ανάλυση του κ. Κώστα Λαπαβίτσα στον Guardian ο οποίος υποστηρίζει ότι συμωνία του Eurogroup επετεύχθη κάτω από αφόρητους οικονομικούς εξαναγκασμούς που θα συνεχιστούν σε όλο το διάστημα του τετραμήνου και η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να αποφύγει την παγίδα του Φεβρουαρίου χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συνεδριάσει ακόμη και σήμερα η νέα ενδεκαμελής Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν χωρίς τον πρωθυπουργό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης