Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα στη «σκιά» της εξαίρεσης της Ελλάδας από την «ποσοτική χαλάρωση»

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα στη «σκιά» της εξαίρεσης της Ελλάδας από την «ποσοτική χαλάρωση»

Επί τάπητος οι αποφάσεις Ντράγκι και το ζήτημα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής  η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα στη «σκιά» της εξαίρεσης της Ελλάδας από την «ποσοτική χαλάρωση»
Συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία, θα έχει στις 09:30 το πρωί της Παρασκυεής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τις ανακοινώσεις του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, η Ελλάδα μένει εκτός του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει στην Αθήνα 100 δισ. ευρώ και έχει διπλασιάσει το δανεισμό. Ο δανεισμός, όπως τόνισε, ανέρχεται στο 68% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα όλων των χωρών της ευρωζώνης. Κατέστησε σαφές ότι προϋπόθεση για να επαναρχίσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι η επιτυχής αξιολόγηση εφαρμογής του προγράμματος.

Κλείσιμο
Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούν να αγοραστούν ομόλογα από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Προσέθεσε, πάντως, ότι, όταν η χώρα προχωρήσει σε αποπληρωμή των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ στην κατοχή της (Ιούλιο και Αύγουστο), το όλο θέμα μπορεί να επανεξετασθεί.

Χθες, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, μετά την οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο διοικητής της ΤτΕ θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά, από την κυβέρνηση είχε γίνει γνωστό ότι η συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί αργά σήμερα το βράδυ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης