Κικίλιας: Θέλουμε μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο;

Κικίλιας: Θέλουμε μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο;

«Η αλήθεια είναι ότι εύκολα μοιράζουμε τις ευθύνες για τις πολιτικές, που όλοι υπηρετήσαμε. Δύσκολα όμως τις αναγνωρίζουμε για τον εαυτό μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας που αναφέρθηκε στην «ευθύνη» των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που «δεν άλλαξαν νοοτροπία»

Κικίλιας: Θέλουμε μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο;
«Να αποφασίσουμε τι θέλουμε: Μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο»; αναρωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αρχηγό έχουμε, τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα».

«Επειδή δεν άλλαξε η νοοτροπία μας, φτάσαμε σήμερα στο χειρότερο αποτέλεσμα: Φερόμαστε ως ομάδες: Οι καραμανλικοί, οι σαμαρικοί, οι μητσοτακικοί και όποιες άλλες νεοπαγείς» τόνισε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε πως «οι προσωπικές ατζέντες οδηγούν σε αδιέξοδα τα κόμματα».

«Τραυματίσαμε την ραχοκοκαλιά μας, την αστική και τη μεσαία τάξη και τον πολύ κόσμο του κέντρου, που προσέβλεπε σ´εμάς ως "η πεφωτισμένη δεξιά", όπως έγραφε η Ελένη Βλάχου. Είναι στο χέρι μας η θεραπεία της» ανέφερε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Κλείσιμο
Ο κ. Κικίλιας, αφού τόνισε ότι «στα δύσκολα φανερώνονται οι αντοχές», ζήτησε «αξιοκρατία στο κόμμα», θυμίζοντας την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη, που ταυτίζει το έθνος με το λαό. Την πατρίδα με τους ανθρώπους της. Την πολιτεία με τους πολίτες της. Την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία. Την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Να αποφασίσουμε τι θέλουμε: Μια δεξιά με 18% ή μια κεντροδεξιά, που να κερδίζει τον πόλεμο»; αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τέλος στο ζήτημα ηγεσίας της ΝΔ, που θέτουν αρκετοί συνάδελφοί του βουλευτές, ο κ. Κικίλιας ήταν ξεκάθαρος: «Όποιος ξεχνάει την ιστορία του, μέλλον δεν έχει. Ζήσαμε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης του 2009, την ανθρωποφαγία του Κώστα Καραμανλή. Λίγος μόνο χρόνος χρειάστηκε για να επέλθει η αναγνώριση της προσφοράς του, με τη σιωπή του. Το ίδιο βιώνουμε και τώρα. Αν επαναληφθεί το ίδιο λάθος, ωφελούνται μόνον οι αντίπαλοί μας. Όχι η Νέα Δημοκρατία. Ο Σαμαράς υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα. Με αυταπάρνηση. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Θα ήθελα να μην δικαιωθεί ο Σαμαράς για όσα έχει πει. Αλλά χρειάστηκαν μόλις 40 μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα αναμετριέται πάλι με το χάος. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχηγό έχουμε. Τώρα πολεμάμε για την Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο Βασίλης Κικίλιας επέστησε την προσοχή στην «ελπίδα, που όταν είναι χωρίς αντίκρυσμα πεθαίνει», όπως είπε. «Οι πολίτες τώρα μαθαίνουν οι άδειες υποσχέσεις, “το αδειανό πουκάμισο” του Ποιητή, τι ακριβώς σημαίνουν. Όσοι έχουμε φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας μάθαμε να κερδίζουμε. Μάθαμε και να χάνουμε, αλλά μάθαμε και να σηκωνόμαστε αμέσως όρθιοι και να ξαναπολεμάμε. Στις 25 Γενάρη χάσαμε μία μάχη. Ας ετοιμαστούμε από σήμερα, όλοι μαζί για τον πόλεμο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης