Μαξίμου: Ρητορική μίσους από τον Σαμαρά για τα κέντρα κράτησης

Μαξίμου: Ρητορική μίσους από τον Σαμαρά για τα κέντρα κράτησης

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως η διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων και έφτασε στα αρμόδια σήμερα το πρωί

Μαξίμου: Ρητορική μίσους από τον Σαμαρά για τα κέντρα κράτησης
Για ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ κάνουν λόγο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με το θέμα της διαταγής για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων και έφτασε στα αρμόδια σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρουν, η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της, ενώ τονίζουν πως «η ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, καθώς και από μερίδα των ΜΜΕ στηρίζεται στην επινόηση ότι η συγκεκριμένη, άκυρη, διαταγή, προέβλεπε πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης».
Κλείσιμο

«Η συγκεκριμένη επινόηση δεν προκύπτει από πουθενά! Ούτε από την περίφημη και άκυρη διαταγή», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζοντας πως δεν βγήκε με πολιτική εντολή και αυτό «έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια «πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. Ευρώ» και προσθέτουν: «Οι μαραθώνιοι παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τονίζουν:
«Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες  που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας. Ακόμα εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας».

Σύμφωνα με τις πηγές του Μαξίμου, «η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να κρίνει τα δημοσιογραφικά κριτήρια κανενός, ούτε την εμμονή που διαφαίνεται σε μια παράτυπη και άκυρη διαταγή σε βάρος της πραγματικότητας».

«Εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε γνωρίζαμε καλά πως η απόφασή μας να πολεμήσουμε τα συμφέροντα, θα οδηγούσε στο να μας πολεμούν και εκείνα», καταλήγουν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης