Δίκη Παπακωνσταντίνου: Καταθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σ.Στασινόπουλος

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Καταθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σ.Στασινόπουλος

Τι κατέθεσε για τον φάκελο που έλαβε με την ένδειξη «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ» - Όταν ο κ. Στασινόπουλος άνοιξε το φάκελο είδε μέσα ένα στικάκι και αμέσως πήγε το μυαλό του, ότι επρόκειτο για την λίστα Λαγκάρντ.

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Καταθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σ.Στασινόπουλος
Με την κατάθεση του πρώην  προϊστάμενου του ΣΔΟΕ Στυλιανού Στασινόπουλου και διαδόχου του Ιωάννη  Διώτη ξεκίνησε η σημερινή τέταρτη κατά σειρά ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο, που δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος διετέλεσε προιστάμενος του ΣΔΟΕ από τις 22 Αυγούστου 2012 μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι παρά τις προσπάθειες του δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει  με τον κ. Διώτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Στασινόπουλος η πρώτη επαφή του με τον κ. Διώτη ήταν σήμερα στην είσοδο δικαστικού μεγάρου.
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, όπως είπε ο μάρτυρας, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του  άτομο από το Μαξίμου (ο κ.Κανελλόπουλος) και του έδωσε ένα φάκελο που απέξω έγγραφε «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ».
Κλείσιμο

Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ρώτησε τον άνθρωπο που του εγχείρισε τον φάκελο τι περιέχει ο φάκελος και η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει.

Όταν ο κ. Στασινόπουλος άνοιξε το φάκελο είδε μέσα ένα στικάκι και αμέσως πήγε το μυαλό του, ότι επρόκειτο για την λίστα Λαγκάρντ.  

Αμέσως πήγε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη το γραφείο του οποίου είναι στο ίδιο κτίριο που είναι και τα γραφεία του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Πεπόνης του ζήτησε να συνταχθεί διαβιβαστικό για να πάει το στικάκι στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, ενώ στην συνέχεια ο μάρτυρας επισκέφθηκε τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον ενημέρωσε για την λίστα.

Στην συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες έφτασε στην Ελλάδα από την Γαλλία  το δεύτερο CD της λίστας Λαγκάρντ, μετά την γνωστή απώλεια της πρώτης που έγινε, όπως έχει πει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αφού άνοιξε ο σχετικός φάκελος που περιείχε το  δεύτερο CD διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 2.062 αρχεία. Δηλαδή συγκριτικά διαπιστώθηκε ότι από την πρώτη λίστα έλειπαν τρία αρχεία, τα οποία αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα  είχε του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο  τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών είχαν υπόλοιπα τα οποία δεν ήταν δικαιολογημένα, ενώ ένα ήταν μηδενικό.

Ο κ. Στασινόπουλος στις ερωτήσεις της υπεράσπισης του κ. Παπακωνσταντίνου,  επέμεινε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ίδιος ουδέποτε άνοιξε το δεύτερο στικάκι (σ.σ. που του παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω Μαξίμου) για να διαβάσει κάποιο αρχείο. Σε αντίθετα  με όσα αναφέρει η  πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας, προσέθεσε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Συνήγορος: Από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι ανοίχτηκαν από τον υπολογιστή του γραφείου σας πέντε αρχεία, την ημέρα που το παραλάβατε από το Παρίσι.

Μάρτυρας: Στις 12:45, που αναφέρετε, ήμουν στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Δεν ανοίχθηκε κανένα αρχείο.

Συνήγορος: Ή η Αστυνομία λέει ό,τι θέλει και τα φαντάζεται αυτά ή κάτι άλλο συμβαίνει... Το επισημαίνω αυτό γιατί με αυτό το στικάκι γίνονται όλα τα μυστήρια.

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω. Εγώ την ώρα εκείνη δεν βρισκόμουν στο γραφείο μου.

Συνήγορος: Αν εσείς είστε στο γραφείο του εισαγγελέα, τότε ποιος διάβασε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας κιόλας; Μήπως χάσατε τον έλεγχο του υπολογιστή ή του στικ;

Μάρτυρας: Επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε ανοίχτηκε το στικάκι.

Παρεμβαίνει η εισαγγελέας  της έδρας Ξένη Δημητηρίου και επισημαίνει στον μάρτυρα, ότι χρήστης με τον δικό του κωδικό έχει μπει  στον δικό στον υπολογιστή και έχει ανοίξει αρχεία.

Κατηγορηματικά ο  κ. Στασινόπουλος είπε ότι δεν έχει ανοίξει κανένα αρχείο από τον δικό του υπολογιστή.

Ρωτήθηκε ο μάρτυρας από το μέλος του δικαστηρίου Δημήτρη Κράνη εάν ο υπολογιστής ήταν αυτός που είχε ο προκάτοχός του και η απάντηση ήταν ότι δεν το γνωρίζει αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης