Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο κ. Διώτης παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ - Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτει σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ
Σε σκληρή και μεγάλης διάρκειας βάσανο θα υποβληθεί κατά τη σημερινή τέταρτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Διώτης ο οποίος έχει διφυή ιδιότητα στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, στην οποία κεντρικό πρόσωπο είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών αλλά και συγχρόνως κατηγορούμενος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Διώτης έχει την ιδιότητα του μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και αυτήν του κατηγορούμενου στα Ποινικά δικαστήρια.

Ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε και επεξεργάστηκε αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και  αντίγραφο  που περιείχε ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC Γενεύης στην Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης με βούλευμα (44/2015) του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.
Κλείσιμο

Με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απέρριψαν τον ισχυρισμό του κ.  Διώτη ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Σήμερα το μεσημέρι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα καταθέσει στο Υπουργοδικείο ως μάρτυρας.

Αμέσως μετά θα καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο ο διάδοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.

Αύριο, στο Ειδικό Δικαστήριο θα καταθέσει η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα όπως και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  Φωκίων Γεωργακόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης