Σαμαράς: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών

Σαμαράς: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών

Τεράστιες οι επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ για την κυβερνητική απόφαση να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας

Σαμαράς: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην συλλαμβάνονται οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τους δίδεται χαρτί παραμονής για ένα μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θα πάνε. Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας, θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων έξι μηνών, προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρα μας (σ.σ. η αρχή είχε γίνει από την Αμυγδαλέζα) και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού, αλλά μόνο παράνομης εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Ο Αντώνης Σαμαράς με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» και υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Κλείσιμο
«Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη» τονίζει ο κ. Σαμαράς και καλεί την κυβέρνηση να άρει την απόφαση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ: 

«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται.

Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης