Συνέντευξη για όλους και για όλα αύριο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συνέντευξη για όλους και για όλα αύριο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προκειμένου να ενημερώσει για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στην λειτουργία του κοινοβουλίου

Συνέντευξη για όλους και για όλα αύριο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης αναμένεται να δώσει αύριο το απόγευμα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να ενημερώσει για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στην λειτουργία του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αλλαγών θα περιλαμβάνεται και ο νέος προγραμματισμός συνεδριάσεων Ολομέλειας και κοινοβουλευτικών επιτροπών ώστε να διευκολυνθούν στην συμμετοχή τους οι βουλευτές και παράλληλα να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις κρίσιμες διεργασίες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι επιτροπές θα περιοριστούν σε πρωινές συνεδριάσεις και η Ολομέλεια θα συνεδριάζει μόνο το απόγευμα.

Πέραν αυτών η Πρόεδρος θα μιλήσει και για ορισμένα «προβληματικά» φαινόμενα που  ανακάλυψε κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της και είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει αποφασιστικά.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου εξελίσσεται ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ της κυρίας Κωνσταντοπούλου και μιας  μια μικρής αλλά ισχυρής από ότι φαίνεται ομάδας υψηλόβαθμων υπαλλήλων.

Σημειώνουν δε, πως στην συνέντευξη τύπου θα αποκαλύψει όσες παράλογες υποθέσεις εντόπισε και  αντιμετώπισε κατά  τις πρώτες είκοσι ημέρες που βρίσκεται στο ισχυρότερο γραφείο του κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ολιγομελής ομάδα στελεχών – που δεν εκπροσωπεί το σύνολο των υπαλλήλων της Βουλής - επιχείρησε από την πρώτη κιόλας στιγμή να επιβληθεί στην νέα Πρόεδρο και να της καταστήσει σαφές ότι το «κουμάντο» για τα πάσης φύσεως διοικητικά θέματα θα το έχουν οι ίδιοι. Στην πράξη προσπάθησαν να διατηρήσουν το προνόμιο να διαχειρίζονται ζητήματα προμηθειών, κατάρτισης προϋπολογισμών, διαχείρισης ακινήτων ακόμα και των «ρουσφετιών» με μετακινήσεις, προσλήψεις ή αποσπάσεις υπαλλήλων.

Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου όχι μόνο δεν ενέδωσε στις παράλογες απαιτήσεις αλλά μετά από μια πρώτη έρευνα εντόπισε στοιχεία με οσμή κακοδιαχείρισης. Η ίδια έκανε μια πρώτη αναφορά – προαναγγελία από την έδρα της Ολομέλειας πριν από λίγες εβδομάδες ωστόσο κατά την αυριανή διαδικασία αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης