Κύπρος: Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από τις επαφές Αναστασιάδη στη Μόσχα

Κύπρος: Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από τις επαφές Αναστασιάδη στη Μόσχα

«Εχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους τη σημασία της ενότητας και της άσκησης πίεσης στη Ρωσία», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών

Κύπρος: Ενοχλημένες οι ΗΠΑ από τις επαφές Αναστασιάδη στη Μόσχα
Έντονα ενοχλημένη είναι η Ουάσιγκτον από τις επαφές του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Μάρι Χαρφ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα πράγματα με τη Ρωσία έχουν αλλάξει μετά την εισβολή στην Ουκρανία: «Είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε  «ότι δεν είναι καιρός για συνέχιση των ίδιων πρακτικών (business as usual) με τη Ρωσία».

«Εχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους τη σημασία της ενότητας και της άσκησης πίεσης στη Ρωσία, να σταματήσει να τροφοδοτεί την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθουμε έντονα», είπε η κ. Χαρφ.

Στο ερώτημα γιατί ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για την Κριμαία δεν λένε τίποτε για την τουρκική εισβολή Κύπρο, η κ. Χαρφ ανέφερε: «Ας μην επιχειρούμε να συνδέουμε τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαστε ξεκάθαροι για διαφορετικά γεγονότα και δεν θα επιχειρήσω να τα συνδέσω».

Κλείσιμο
Σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως «συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, της υποστήριξης στην κυριαρχία της Ουκρανίας και των προσπαθειών του Συνασπισμού να την κατανίκηση του ISIL».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κ. Νούλαντ «εξέφρασε την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία διευθέτησης που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης