«Αυγή» προς Βαρουφάκη: Γιάνη μας το μαντίλι σου

«Αυγή» προς Βαρουφάκη: Γιάνη μας το μαντίλι σου

Με την υπογραφή του Θανάση Καρτερού η Αυγή ζητά από τον Γιάνη Βαρουφάκη να περιορίσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ - «Οικονομία σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού» σημειώνει ο γνωστός αρθρογράφος

«Αυγή» προς Βαρουφάκη: Γιάνη μας το μαντίλι σου
«Δεν υπάρχει μέρα να μην ανοίξεις ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον υπολογιστή και να μην βρεις μπορτά σου το πρόσωπο του» τονίζει για τον υπουργό των Οικονομικών ο αρθρογράφος της Αυγής «να μην σκοντάψεις σε μια συνέντευξή του. Να μην σκαλώσεις σε έναν τίτλο που αναφέρεται σ' αυτόν». Προφανώς η επιλογή των λέξεων από τον Θανάση Καρτερό δεν είναι τυχαία (σ.σ. σκοντάψεις, σκαλώσεις) καθώς στην επόμενη παράγραφο του άρθρου του σπεύδει να προειδοποιήσει τον υπουργό των Οικονομικών ότι «θα ξοδέψει όλα τα κέρδη που αποκόμισε για  λογαριασμό του και για λογαριασμό μας αν εξακολουθήσει να μιλάει τόσο πολύ». «Διότι κανένας, ούτε ο χαρισματικός αυτός υπουργός, δε μπορεί να γλιτώσει τη φθορά από την τοξική υπερπροβολή» είναι η αμέσως επόμενη χαρακτηριστική αποστροφή.

Ο Θανάσης Καρτερός μεταφράζει και τη ρήση του πρωθυπουργού για λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. «Για αυτόν θα μπορούσε να μεταφραστεί σε λιγότερες διαλέξεις και περισσότερη οικονομία» σημειώνει. Ή, για όσους δεν κατάλαβαν: «Γιάνη μας, μην απλώνεις άλλο το μαντίλι σου. Διότι η οικονομία δεν σημαίνει μόνο την επιστήμη της διαχείρισης των του οίκου μας. Σημαίνει και τη φειδώ. Την αποφυγή του περιττού. Τα λίγα λόγια με πολύ βάρος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης