Κομισιόν: Λαμβάνουμε υπ' όψιν τις αιτιάσεις Ισπανίας - Πορτογαλίας για τις δηλώσεις Τσίπρα

Κομισιόν: Λαμβάνουμε υπ' όψιν τις αιτιάσεις Ισπανίας - Πορτογαλίας για τις δηλώσεις Τσίπρα

Η Επιτροπή έχει ρόλο διαμεσολαβητή και χτίζει γέφυρες μεταξύ των χωρών, τόνισε η εκπρόσωπος Γιούνκερ, που άφησε πάντως να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής απάντηση από την Επιτροπή στις αιτιάσεις των δύο χωρών

Κομισιόν: Λαμβάνουμε υπ' όψιν τις αιτιάσεις Ισπανίας - Πορτογαλίας για τις δηλώσεις Τσίπρα
«Δεν είναι ο ρόλος μας να σχολιάζουμε δηλώσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ» δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφερόμενη στη διαμαρτυρία στην οποία προχώρησαν Ισπανία και Πορτογαλία σχετικά με τοποθετήσεις του 'Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η Μίνα Αντρέεβα είπε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τη διαμαρτυρία των δύο χωρών και ότι είχε επαφές σε διάφορα επίπεδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, στις οποίες εκφράστηκαν ορισμένες ανησυχίες για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής απάντηση από την Επιτροπή στις αιτιάσεις των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι, όπως στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον η Κομισιόν συνομιλεί με όλες τις πλευρές και υπό αυτό το πρίσμα έχει ρόλο διαμεσολαβητή «χτίζοντας γέφυρες», όπως συνέβη και στην πρόσφατη συμφωνία στο Γιουρογκρούπ για την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρός της Ζ. Γιούνκερ, μιλάει με όλους τους ηγέτες συνεχώς. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μεσολαβητικός ρόλος των θεσμικών οργάνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία και ο Γιούνκερ εργάστηκε χέρι-χέρι με τον Ντεισελμπλουμ για να βρεθεί η λύση» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Αντρέεβα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης