Βενιζέλος: Η συμφωνία δεν έρχεται στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τους βουλευτές της

Βενιζέλος: Η συμφωνία δεν έρχεται στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τους βουλευτές της

Είναι δυνατόν να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που λέει: «Κάντε ό,τι θέλετε, υπογράψτε την παράταση του μνημονίου, απλώς μην με βάζετε να λερώσω τα χέρια μου, ψηφίζοντας», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Η συμφωνία δεν έρχεται στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τους βουλευτές της
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι «δεν εμπιστεύεται τους βουλευτές της» εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή την υπογραφή της κύριας δανειακής σύμβασης «δηλαδή το μνημόνιο» από τον Γιάνη Βαρουφάκη «παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους ειδικούς νόμους».

«Είναι δυνατόν να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που λέει: "Κάντε ό,τι θέλετε, υπογράψτε την παράταση του μνημονίου, απλώς μην με βάζετε να λερώσω τα χέρια μου, ψηφίζοντας"» αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έτσι πορεύεται η χώρα; Με τέτοια ψέματα απέναντι στο λαό; Απέναντι στη διεθνή κοινότητα;» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Κλείσιμο
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση δυστυχώς, δια του κ. Βαρουφάκη, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους ειδικούς νόμους, υπέγραψε  την κύρια δανειακή σύμβαση, δηλαδή το μνημόνιο, δηλαδή το πρόγραμμα, θέλοντας να αποφύγει τη Βουλή, παραβιάζοντας τα δικαιώματα της  Βουλής γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές της.

Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, για κάτι που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, αλλά και για ένα μεγάλο ζήτημα δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού.

Είναι δυνατόν να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που λέει: «Κάντε ό,τι θέλετε, υπογράψτε την παράταση του μνημονίου, απλώς μην με βάζετε να λερώσω τα χέρια μου, ψηφίζοντας».

Έτσι πορεύεται η χώρα; Με τέτοια ψέματα απέναντι στο λαό; Απέναντι στη διεθνή κοινότητα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης