Το Ποτάμι προς Βαρουφάκη: Ποιοι είναι οι «έχοντες» που θα φορολογηθούν;

Το Ποτάμι προς Βαρουφάκη: Ποιοι είναι οι «έχοντες» που θα φορολογηθούν;

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη υπενθυμίζει στον ΥΠΟΙΚ ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν λόγο για «έχοντες» αλλά τα μέτρα εφαρμόζονταν οριζόντια

Το Ποτάμι προς Βαρουφάκη: Ποιοι είναι οι «έχοντες» που θα φορολογηθούν;
Για τακτικές που προσομοιάζουν με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το Ποτάμι καλώντας την να προχωρήσει στην είσπραξη βεβαιωμένων φόρων πριν προχωρήσει σε επιβολή έκτακτης φορολόγησης.

Οι κ.κ. Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Χαρακίδης σε ερώτησή τους καλούν τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη να εξηγήσει ποιους θεωρεί «έχοντες» όταν λέει ότι μελετάται η επιβολή σε αυτούς έκτακτων μέτρων και φόρων. Του υπενθυμίζουν μάλιστα ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν λόγο για «έχοντες» αλλά τα μέτρα εφαρμόζονταν οριζόντια καθώς επίσης πως «η πλειοψηφία των «έκτακτων μέτρων» έχει αποδειχθεί στην πραγματικότητα μόνιμης φύσεως».

Παράλληλα, του επισημαίνουν ότι παραμένουν ανείσπρακτα «ΕΕΤΑ έτους 2013, βάσει δεδομένων που απέστειλε η ΔΕΗ στην ΓΓΔΕ, εκτιμώμενου ύψους 350εκ. Τέλη επιτηδεύματος νομικών προσώπων έτους 2013, εκτιμώμενου ύψους άνω των 90εκ. Ας σημειωθεί πως τα τέλη επιτηδεύματος επιτηδευματιών έχουν εισπραχθεί και δεν έχουν βεβαιωθεί τα τέλη για τις, κατά τεκμήριο μεγαλύτερες, επιχειρήσεις! Αχρεωστήτως καταβληθείσες προκαταβολές πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2013/2014, εκτιμώμενου ύψους 25εκ.» και εξηγούν πως τα παραπάνω ποσά θα μπορούσαν να εισφέρουν σχετικά άμεσα (τον επόμενο της βεβαίωσης μήνα), άνω των 300εκ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Ρωτούν τέλος: «Πότε σκοπεύετε να βεβαιώσετε τα ανωτέρω ποσά και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες είσπραξής τους, ιδιαίτερα καθώς αφορούν παρελθόντα  έτη; Δεσμεύεστε να μην προχωρήσετε σε καμία επιβολή έκτακτης φορολογίας πριν βεβαιώσετε όλους τους εκκρεμείς φόρους που είναι ήδη θεσμοθετημένοι; Πώς σκοπεύετε να καταργήσετε τις ήδη υπάρχουσες έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις και σε τι βάθος χρόνου;»
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης