Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Σκουριές

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Σκουριές

Κύκλοι του υπουργείου εκφράζουν την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές 

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δεν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Σκουριές
Την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές εξέφρασαν την Παρασκευή κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως υποστηρίζουν, η απόφαση του κ. Λαφαζάνη, με την οποία ανακαλείται προς επανέλεγχο η συγκεκριμένη άδεια, «δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα συμφέροντά τους». 

Αντίθετα, σημειώνουν πως «ήταν απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, κάτι το οποίο πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν για τη ζωή τους, το μέλλον του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους».

Κλείσιμο
Οι εργαζόμενοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του κ. Λαφαζάνη και έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον υπουργό -με τον οποίο συζητούσαν μέχρι τώρα- ως «αναξιόπιστο». Μάλιστα, κατήγγειλαν τον περίεργο ρόλο «του πιο αριστερού υπουργού που δεν τήρησε τον λόγο του απέναντί τους, αλλά προτίμησε να κάνει το χατίρι σε ανήθικα και ανέντιμα πρόσωπα».

Επίσης, ανακοίνωσαν πως από δω και πέρα δέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον πρωθυπουργό και προειδοποίησαν ότι θα γίνουν ο εφιάλτης της κυβέρνησης μέχρι να δικαιωθούν, τονίζοντας ότι δεν φοβούνται και αν θέλουν ας στείλουν τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακάλεσε την υπ' αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης