Ευ. Βενιζέλος: Μόνο η αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος

Ευ. Βενιζέλος: Μόνο η αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος

«Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως ζητά από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες του λέγοντας ότι «μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα»

Ευ. Βενιζέλος: Μόνο η αλήθεια μπορεί να ενώσει το έθνος
Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η... δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης στους πολίτες και τη χώρα εκφράζει ο Ευ. Βενιζέλος. Μιλά για σωρεία διαπραγματευτικών λαθών που μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω και θέτει το ερώτημα «που πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:


Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;
Κλείσιμο

Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή.

 Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική.

Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο.

Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης