Αλέξης Τσίπρας: Δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα

Αλέξης Τσίπρας: Δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα

«Να ξηλώσουμε το καθεστώς του μνημονίου και τους εκπροσώπους του από τον κρατικό μηχανισμό» - Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου ο επόμενος γύρος της εσωκομματικής συζήτησης

Αλέξης Τσίπρας: Δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα
Η εσωκομματική συζήτηση γύρω από την συμφωνία του Eurogroup και τη λίστα μεταρρυθμίσεων που άνοιξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα συνεχίστηκε χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εκπρόσωποι της αριστερής πτέρυγας του κόμματος άσκησαν κριτική στην συμβιβαστική γραμμή της κυβέρνησης και εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις ότι το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που έχει ήδη τεθεί αναιρεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλεχος της Γραμματείας είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συρθεί και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο όπως κι αν ονομαστεί αυτό.

Κλείσιμο
Στην δική του εισήγηση ο κ. Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι εκτός από την διαπραγμάτευση υπάρχει και η διακυβέρνηση και έθεσε του βασικούς στοχους λέγοντας ότι «το επόμενο διάστημα των 4 μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα. Σε αυτή τη μάχη στόχο έχουμε:
 -Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.

-Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

-Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατεία και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα

-Να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης 

Ο επόμενος γύρος της εσωκομματικής συζήτησης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Στο κομματικό όργανο αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της κριτικής από τις τάσεις της αριστερής πτέρυγας. Στην συνεδρίαση θα εκλεγεί νέος γραμματέας στην θέση του κ. Δημήτρη Βίτσα που εξελέγη βουλευτής και ανέλαβε ήδη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Νέος γραμματέας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Τάσος Κορωνάκης αφού τον προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος και συμφωνούν και τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που εκφράζουν και την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής. Στην ίδια συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει και νέα Πολιτική Γραμματεία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης